Tarragona entra a la fase 1 entre terrasses plenes i botigues obertes

Front comú de Tarragona i l'hostaleria per «fer front als efectes de la pandèmia al sector»

Representants de l'AEHT han mantingut una reunió de treball amb l'alcalde Pau Ricomà

Després de l'estira-i-arronsa de la setmana passada entre l'Ajuntament de Tarragona i una representació minoritària d'empresaris de l'hostaleria tarragonina, l'equip de govern municipal ha reconduït la situació mitjançant una reunió  de treball entre l'alcalde, el republicà Pau Ricomà, i part del seu equip, i representants de l'associació d'empresaris d'hostaleria de Tarragona (AEHT).

De la reunió ha sortit el compromís de «reunir-se de manera periòdica per abordar els reptes del sector». «L'hostaleria de Tarragona és un gran  valor afegit per la ciutat i continuarem treballant conjuntament amb les associacions per abordar els  reptes de futur» ha explicat Ricomà. 

«Ultimant la partida de fins a 700.000 euros»

El batlle tarragoní ha explicat també als hostalers que l’Ajuntament de Tarragona està ultimant una partida de fins a 700.000 euros per al comerç i l’hostaleria de Tarragona destinada a ajudar  en l’arrencada de l’activitat després de l’aturada per la pandèmia i que oscil·larà entre els 250 i els 350 euros per negoci. Aquesta partida se suma a altres mesures econòmiques impulsades per l’Ajuntament durant l’estat d’alarma: 250.000 euros destinats a fomentar que els propietaris de locals comercials condonin o rebaixin els lloguers, 50.000 euros per al foment de la digitalització vinculada a  l’APP Som Comerç  i la condonació de taxes de terrasses i d’ocupació i via pública des de l’inici de la pandèmia i fins al 30 de setembre.

Així mateix, i segons ha informat el consistori en un comunicat de premsa,  des de l’AEHT han mostrat el seu ferm compromís per impulsar les bones pràctiques sanitàries i de distanciament social entre el sector de l’hostaleria i la seva voluntat de col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona per  garantir  la convivència  en l’espai públic. En aquest sentit, ambdues parts han coincidit en la importància de trobar un equilibri raonable entre l’habilitació de nous espais per a terrasses durant la pandèmia i  la preservació de l’accessibilitat i la lliure circulació per l’espai públic.

Cal recordar que l'Ajuntament de Tarragona ha permès, de manera excepcional, l’habilitació de noves terrasses i l’ampliació de l’espai d’algunes ja existents, fins al 30 de setembre, per  pal·liar la  crisi del sector. En la trobada amb el sector hostaler s’ha coincidit en la importància d’abordar plegats el retorn a la normalitat un cop exhaurit aquest període d’excepcionalitat i treballar conjuntament en la redacció de la nova ordenança de terrasses, que va quedar aturada per la crisi del coronavirus, i que servirà per regularitzar el futur del sector a la ciutat.