Les creadores de videojocs, protagonistes del primer GameJam a la ciutat de Tarragona

Entre el 23 i el 25 de novembre, l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona acollirà les jornades GameJam Women Techmaker, dedicades als videojocs
El Women Techmakers és una iniciativa de Google a escala mundial | Cedida

 

Entre els dies 23 i 25 de novembre, la feina i el talent femení seran els protagonistes de les jornades GameJam Women Techmakers, una iniciativa que vol visibilitzar i donar a conèixer les dones que creen i desenvolupen videojocs, i estimular la creació d’aquests jocs tecnològics al nostre territori.

 

Tarragona acull el seu primer GameJam a l'Escola d'Art i Disseny

A partir de divendres, la ciutat de Tarragona acollirà el seu primer GameJam en unes trobades totalment obertes i gratuïtes que es duran a terme a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació. El desenvolupament i la creació de continguts ompliran el campus Sescelades, al barri de Sant Pere i Sant Pau, de professionals, estudiants d’informàtica, dissenyadors o il·lustradors, a través de diverses xerrades, presentacions, tallers o mentories.

 

A més, a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, hi haurà un espai comú i compartit per tal que els equips participants, en un temps certament reduït, puguin demostrar el seu talent creant un videojoc in situ, sobre un tema i unes directrius concretes.

 

Les instal·lacions de l'Escola d'Art i Disseny acolliran el primer GameJam a Tarragona | Diputació de Tarragona

Una iniciativa de Google a escala mundial a favor de les professionals dels videojocs

Aquest esdeveniment, concretament, s’associa al Women Techmakers, un projecte de Google a escala mundial per tal de potenciar i visibilitzar la gran quantitat de dones que treballen en un sector que encara és eminentment masculí. Des de l’any 2014, Google Developer Group ha organitzat diverses jornades Women Techmakers però la novetat d’aquesta edició és, precisament, la creació i desenvolupament de videojocs, un àmbit en creixement continu.

 

El primer GameJam a Tarragona està organitzat per Google Developer Group Tarragona, l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, Women Techmaker Tarragona i Tarraco Droid.

 

Formació en videojocs al Camp de Tarragona

Les Escoles d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a les ciutats de Reus i Tarragona ofereixen a l'alumnat diversos cicles formatius de grau superior relacionats amb els entorns tecnològics i els videojocs. Entre els diversos estudis que brinden les escoles, en destaquen el de Gràfica Interactiva, el d'Animació o el de Videojocs i Entorns Virtuals.