Els veïns rescaten un gat atrapat a un forat de sis metres a Tarragona

L'animal hi va caure fa tres dies, però ni Bombers ni Guàrdia Urbana s'han desplaçat fins al lloc per treure'l

Al fons, el forat de sis metres on s'ha despenjat el gat al carrer Unió de Tarragona. | Cedida

 

Un gat fa tres dies que es troba atrapat en un forat de sis metres a Tarragona. Es tracta d'un espai entre terrasses d'un edifici del carrer Unió, per on només s'hi pot accedir despenjant-se des d'un pis superior. No és la primera vegada que això succeeix: la setmana passada, els Bombers ja s'hi van acostar per rescatar un altre gat. Una veïna fa tres dies que truca al 112 i als Bombers perquè el treguin, però «es passen la pilota uns i altres i no hi ve ningú». L'estat del gat, assegura, «és crític». «Gairebé no em respon quan li parlo», lamenta. 

t

Actualització 16:45 hores

Després de més de 72 hores sense menjar ni aigua, el gat que havia caigut a un forat de sis metres a Tarragona ha estat rescatat. Els veïns, en veure que ni Guàrdia Urbana ni Bombers feien acte de presència, han decidit arribar fins al fons del forat amb els seus estris. Gràcies al material d'escalada, un home s'ha despenjat fins al forat i ha tret el gat. 

Segons apunta la veïna que havia alertat de la situació, el gat està molt dèbil. Ara, espera que la Protectora d'Animals o la Gossera Municipal es faci càrrec de l'animal. A l'espera de conèixer amb exactitud l'estat de salut del gat, la història ha tingut un final feliç gràcies a la iniciativa pròpia del veïnat.

Els veïns han rescatat el gat que havia caigut al forat perquè ni Bombers ni Guàrdia Urbana hi han anat. | Cedida

 

Un gat atrapat en un forat de sis metres a Tarragona

«Dimecres vaig sentir com miulava. Des d'aleshores, he trucat desenes de vegades al 112, a la Guàrdia Urbana de Tarragona i als Bombers perquè vinguin a salvar el gat, però segueix atrapat al forat». Són les paraules de la Júlia Carbó, veïna del carrer Unió de la ciutat. Fa tres dies que espera el rescat d'un gat al costat de la seva terrassa, però assegura estar «desesperada» perquè «ningú no em fa cas». 

El forat en qüestió es troba a l'interior d'un bloc d'edificis. Només s'hi pot accedir o bé des d'una joieria que, per motius de seguretat, prefereix no facilitar l'entrada, o des d'un local tapiat. La setmana passada, els bombers ja van haver d'arribar fins al lloc per salvar un altre gat. Com no tenien altra manera de fer-ho, es van despenjar des de la terrassa de la noia i van arribar al forat amb un arnés i una escala. Ara, Carbó espera que passi el mateix.

Només els Bombers poden accedir al forat despenjant-se des d'un pis superior amb una corda. | Cedida

 

El gat es troba en estat «crític» després de tres dies al forat

La preocupació més gran de la Júlia Carbó és que el gat surti viu del forat. Dimecres, explica, «em responia quan li parlava, feia sorolls». Aquest divendres, però, «gairebé no el sento», assegura. L'animal està perdent forces a mesura que passen les hores perquè no té ni menjar ni aigua. Teòricament, la Guàrdia Urbana arribarà fins a l'edifici per treure'l. «Però aquí no hi ha vingut ningú», denuncia Carbó.

En cas que ningú no faci res per l'animal, Carbó deixa clar que «hi accedirem nosaltres com puguem». De moment, ha encarregat al seu cosí que porti a casa els estris d'escalada. El passat 17 de gener, els bombers ja van haver de salvar un gat caigut a un pou a Tarragona. El temps és clau perquè aquesta història també acabi bé.

El gat ha estat portat al veterinari per avaluar el seu estat | Cedida

Final feliç per la gata 'Guida'

Després de passar tres dies a dins d'un forat de sis metres a Tarragona i, finalment ser rescatada, la gata 'Guida' tal com l'han batejada des de la Coordinadora Felina de Tarragona, l'animal està «relativament» en bon estat.  Segons explica la Coordinadora, després de l'incident l'han portat a Vet Solidari i es pensaven que estaria «pitjor», però consideren que la gata és molt «drama queen i no parava de miolar desesperadament».

La preciosa gata té entre set i vuit mesos i es tractaria d'una felina de la raça carey «molt sociable i molt bona». Tanmateix, de moment serà desparasitada i testada per saber el seu estat i, de moment, serà acollida a Reus i es gestionarà la seva adopció. 

"Alumnes de La Salle de Tarragona parlen sobre el transplantament d'òrgans" "QUÈ US SEMBLA?: TGN tindrà servei de lloguer de patinets elèctrics a l'estiu"