La Generalitat destinarà 10 MEUR als ports de Tarragona fins al 2022

Millorar el dic del port de Les Cases d'Alcanar o el nou passeig marítim de la Ràpita, algunes de les prioritats
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat la inversió | Cedida

 

La Generalitat de Catalunya destinarà prop de deu milions d'euros per millorar els ports i embarcadors de la demarcació de Tarragona en els pròxims quatre anys. Així ho ha confirmat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en la presentació pública del Pla d'Inversions 2019-2020, aquest dijous, 7 de febrer.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La inversió del govern català té com a objectiu prioritari l'adequació de les infraestructures portuàries al canvi climàtic, dotar-les d'una millor protecció i potenciar la comunicació entre aquests espais portuaris i les ciutats. «La Generalitat té a punt els seus ports perquè continuin sent el motor social i econòmic del país», ha apuntat el conseller, qui ha valorat que el nou pla d'inversions  servirà per a què «el sector del mar continuï dinamitzant l'economia i generant ocupació».

Les Cases d'Alcanar i Sant Carles de la Ràpita: inversions prioritàries

Les inversions principals a la zona portuària de Tarragona miren cap a les Terres de l'Ebre. D'entre les actuacions previstes, en destaquen la millora del dic portuari de Les Cases d'Alcanar —per al qual la Generalitat hi destinarà dos milions d'euros—, la també millora de la zona tècnica industrial del moll de llevant, al port de Sant Carles de la Ràpita —per valor d'1'3 milions d'euros—, i la construcció d'un nou passeig marítim a la localitat rapitenca —un milió d'euros—.

Aquesta planificació només es refereix a la inversió pública. En el cas de la privada, que superarà els 76 milions d'euros a tot Catalunya en aquests anys, no s'han determinat les accions concretes a què es destinaran, però sí ha anunciat que ports com el rapitenc o el de Cambrils també en sortiran beneficiats. El conseller també ha confirmat que segueixen treballant en els tràmits per implantar la nova llei de ports catalans, a través de la qual, quan s'aprovi, «disposarem d'un sistema més coherent i efectiu de gestió» dels equipaments basat en un model públic per a tots el ports del país.

També et pot interessar

— Tarragona, present a una important cimera de la indústria petroquímica d'Europa

— El nou passeig marítim, «última bala» per revitalitzar el Port Esportiu de Tarragona

"ATENCIÓ: Canvis importants al Carnaval de Tarragona" "ATENCIÓ: Cues i problemes per una incidència als hospitals de la Xarxa Santa Tecla"