La Generalitat cedirà el Palau d'Esports a l'Ajuntament de Tarragona abans del maig

La presidenta del Patronat, Elisa Vedrina, confia que a l'agost ja hi podrà haver activitat | El consistori, però, no té cap partida pressupostària programada
El Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània es cedirà a l'Ajuntament abans del mes de maig. | Laia Solanellas

La Generalitat de Catalunya cedirà a l'Ajuntament de Tarragona el Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània abans del mes de maig. A hores d'ara s'estan enllestint els tràmits jurídics i des de l'administració catalana asseguren que «si en comptes de tres mesos en tarda un, millor». L'equipament, que es va construir amb motiu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, es gestionarà des del Patronat d'Esports. La presidenta d'aquest ens, Elisa Vedrina, confia que el mes d'agost ja es podran acollir activitats en l'espai, encara que no hi ha cap partida pressupostària programada per comprar el material necessari. El manteniment anual del Palau d'Esports es xifra en uns 200.000 euros.

La cessió del Palau d'Esports de l'Anella, imminent

La Generalitat de Catalunya està enllestint els tràmits per cedir el Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània a l'Ajuntament de Tarragona. A hores d'ara, els serveis jurídics d'ambdues administracions treballen perquè la cessió es produeixi el més aviat possible. «Si pot ser en un mes, millor que en tres», han dit fonts de la Generalitat a aquesta redacció. El que està clar és que si depèn de l'administració autonòmica, arribarà abans del mes de maig, quan tindran lloc les eleccions municipals. 

L'equipament, però, encara no està preparat per l'ús que li vol donar el Patronat d'Esports. La presidenta d'aquest ens i regidora d'Esports, Elisa Vedrina (PP), preveu que clubs de la ciutat d'handbol, bàsquet i altres disciplines puguin entrenar en l'espai. Seria el cas, per exemple, del Club Bàsquet Tarragona o el Vòlei Sant Pere i Sant Pau. De fet, Vedrina confia que «l'agost o a tot tardar al setembre» ja hi haurà activitat esportiva al Palau

El consistori, però, no té cap partida pressupostària reservada per comprar el material requerit, imprescindible si diferents clubs de la ciutat han d'entrenar al pavelló. «La pilota està, ara mateix, entre dues teulades, la de la Generalitat i la nostra. Estem treballant per estar preparats econòmicament quan arribi la cessió i que el Palau d'Esports es posi en marxa immediatament», ha argumentat Vedrina. 

El Palau d'Esports a l'Anella Mediterrània de Campclar | TarragonaDigital

200.000 euros: el cost anual per mantenir el Palau d'Esports

Un cop la Generalitat de Catalunya cedeixi el Palau d'Esports a l'Ajuntament de Tarragona, serà aquest l'encarregat de pagar-ne el manteniment. Elisa Vedrina ha xifrat el cost en uns 200.000 euros anuals perquè «seran treballadors del Patronat d'Esports els que se n'encarregaran del manteniment de l'espai». La xifra seria molt superior, ha dit, si el Palau d'Esports es gestionés fora d'aquest ens.

Vedrina confia també que el turisme esportiu portarà ingressos que ajudaran a pagar el manteniment de l'equipament. En aquest sentit, ha afirmat que s'hi podran celebrar esdeveniments que no siguin de caire esportiu, encara que «necessitaran una autorització especial». Aquesta decisió arriba després d'una polèmica entre socialistes i populars: Ballesteros era partidari d'encabir, al Palau, actes de tota mena, mentre que Vedrina descartava aquesta opció.  

"FEINA: Tarragona contractarà 40 nous agents de Guàrdia Urbana" "IMPORTANT: Tarragona reformarà aquesta plaça de Sant Pere i Sant Pau"