GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Generalitat planeja traslladar el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona a Barcelona

L'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha manifestat que «no acceptarem que no s'ubiqui a Tarragona» | El nou MNAC estava previst construir-lo a l'antiga Tabacalera
Façana del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, actualment en obres. | TarragonaDigital

 

La Generalitat planeja traslladar el projecte del futur Museu Nacional Arqueològic de Catalunya a Barcelona. Així ho va expressar aquest dimecres la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, durant una comissió al Parlament. «No entenem de cap manera que el MNAC no estigui a Tarragona», ha respost l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, davant la possibilitat que el projecte marxi a la ciutat comtal. La construcció del nou MNAC estava prevista al complex de l'antiga Tabacalera de Tarragona, en el gran pla de rehabilitació del mateix. 

 

 

La conselleria de Cultura pensa en un MNAC fora de Tarragona

La consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, va manifestar aquest dimecres al Parlament que estudia la creació d'un gran projecte per a Barcelona: el Museu Nacional d'Història i Arqueologia de Catalunya. Si això s'arribés a ratificar, Tarragona perdria el MNAC, projecte que es va anunciar per a formar part de la nova Tabacalera.

 

A hores d'ara, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona s'ubica al Tinglado 4 del Moll de Costa. Es tracta d'un espai provisional, atès que l'edifici de la plaça del Rei, a la Part Alta, es troba en obres des de fa mesos. Tot i això, el MNAT haurà de romandre almenys tres anys més a la façana marítima, fins que acabin els treballs de rehabilitació.

 

 

Ricomà: «No acceptarem que el MNAC s'ubiqui a Barcelona»

L'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà (ERC), ha expressat aquest dijous que «no entenem de cap manera que el Museu Nacional d'Arqueologia no estigui a Tarragona». El batlle republicà ha manifestat que «el conjunt arqueològic de Tarragona està declarat Patrimoni Mundial» i que «tant les institucions, des de l’Ajuntament fins a la URV o l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, com el teixit social, econòmic i cultural, treballem en la recuperació, conservació, investigació i difusió del patrimoni romà que està reconegut internacionalment». «No acceptarem que el MNAC no s'ubiqui a la ciutat», ha acabat dient. 

 

L'alcalde ha anunciat que ha demanat una reunió amb la consellera de Cultura de la Generalitat per tractar aquest projecte. 

 

El PP de Tarragona reclama evitar la humiliació de perdre el MNAT

Davant l’anunci de la consellera Vilallonga del projecte d’un Museu Nacional d’Història i Arqueologia de Catalunya ubicat a la zona de Montjuïc (Barcelona), el portaveu del PP de Tarragona, José Luis Martín, ha manifestat que «no ha calgut ni un mes perquè la Generalitat humiliï a Tarragona amb un nou alcalde independentista que ‘li demana una reunió’».

 

José Luis Martín ha advertit que si Ricomà no evita «aquesta nova humiliació a Tarragona —tot i tenir un soci de govern a l’ombra que pertany al mateix partit que la consellera de Cultura— ens trobarem al davant de la reedició de la pèrdua de capitalitat de Tarragona». El portaveu popular ha afegit que «el lideratge d’un alcalde no es demostra fent treure el retrat el Rei Felip VI del Saló de Plens per posar-ne un altre a la mida del president Torra». 

 

El conseller Martín ha manifestat que «el separatisme odia a Tarragona. Ni tenint-lo a l’alcaldia (sense una majoria social) pot dissimular-ho. La consellera Vilallonga ha de recordar que Tarragona és l’única ciutat de Catalunya Patrimoni Mundial de la Humanitat, seu del ICAC, seu del Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic Tàrraco Biennal, seu del Festival Tàrraco Viva».

 

Per últim, ha comunicat que «si es perd el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, exigirem a En Comú Podem que trenqui amb ERC i doni pas a un nou equip de govern que defensi la capitalitat cultural i política de Tarragona».

 

També et pot interessar: