Els germans Pou tancaran el Cicle de Muntanya amb la xerrada 'Aventures verticals a l'Àrtic'

Aquest dijous 11 d'abril l'Auditori Diputació de Tarragona s'omplirà per acollir la conferència de cloenda del Cicle de Muntanya 2019
El Cicle de Muntanya oferirà la conferència de cloenda el dijous 11 d'abril  | Diputació de Tarragona

 

Iker i Eneko Pou oferiran la xerrada 'Aventures verticals a l'Àrtic' aquest dijous 11 d'abril. Tindrà lloc a l'Auditori Diputació a les 19.00 hores del vespre. Aquesta conforma l'última de les activitats programades en el Cicle de Muntanya 2019, organitzat per la Diputació de Tarragona, que ha acollit prop de 1.800 persones en aquesta edició. Dos germans, units per una passió, que van decidir endinsar-se en les aventures que ofereix el Cercle Polar Àrtic.

 

En la xerrada, ambdós explicaran la seva experiència professional en les dues expedicions que van marcar les seves vides, tan personal com professionalment. La primera el 2012, la qual es va allargar durant dos mesos en una vall sense explorar. Nombrosos infortunis van dificultar la seva estada, convertint-la en una lluita per la supervivència. No obstant això, van aconseguir quatre vies, entre les quals destaca «The Door».

 

La segona expedició data l'any 2015, i també va ser marcada per alguns infortunis. Els mosquits van esdevenir el principal problema, dificultant notablement el seu avanç. Tot i això, en aquesta ocasió van aconseguir obrir vuit noves rutes en estil alpí. 

L'edició ha comptat amb nombrosos professionals del món de l'alpinisme   | Cedida

 

Es tanca una edició carregada de sentiments i emocions

Catherine Destivelle va ser l'encarregada de donar el tret de sortida al programa d'activitats d'aquesta edició del Cicle de Muntanya. La seva conferència va comptar amb un elevat component emocional, ja que l'alpinista va centrar el discurs en el seu punt de vista i la manera que va afrontar l'alpinisme en els seus inicis. La va seguir la projecció de 'Jeff Lowe's Metanoia', un documental que també compta amb un elevat toc de subjectivitat, ja que mostra la transformació espiritual del seu protagonista a causa de l'ascensió d'un cim.

 

'L'Expedició Espeleològica a Iran i al Pou Ghala', a càrrec de Ferriol Canyelles va ser la segona de les conferències oferides, en la qual va parlar sobre el descens al pou més profund del món. 'The last honey hunter', 'Mountain' i 'Dirtbag: The legend of Fred Beckey' són els següents documentals projectats durant el Cicle, tots ells amb un elevat component autobiogràfic. 

 

L'acte de cloenda comptarà, també, amb la presència de l'alpinista tarragoní Òscar Cadiach. Cal destacar que l'edició d'enguany ha sigut un homenatge als escaladors i alpinistes catalans Josep Manuel Anglada i Jordi Pons, els quals han suposat una gran marca en el món de l'alpinisme.