Imatge del gos presumptament abandonat sense menjar ni aigua

L'Ajuntament de Tarragona intervé per salvar un gos tancat en males condicions en un balcó

La denúncia s'ha fet a les xarxes socials

La denúncia  ha saltat a les xarxes socials aquest migdia de dimarts, 19 de gener. L'usuari de Twitter, @NouEstadi, ha penjat una imatge al seu perfil personal que ha frepat als animalistes. Es tracta d'un gos  presumptament abandonat  al terrat d'un habitatge  al centre de Tarragona,

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En concret, i sempre segons la informació facilitada per @NouEstadi, l'animal està rodejat  de brutícia, en un balcó que dona a un cel obert, i «sense aigua ni menjar». Veïns de la zona han avisat a la Guàrdia Urbana sobre la situació de l'animal. La policia local tarragonina ha informat que «es té constància d'aquest cas i s'està treballant per tal de resoldre-ho tan aviat com es pugui».

L'Ajuntament intervé per salvar el gos

La consellera de Benestar Animal de l'Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill, ha explicat a Twitter que la història del  gos abandonat en un balcó ha tingut un final feliç. Segons Aguilar, «arran dels avisos donats pel veïnat, sobre un gos tancat a una terrassa, aquest migdia he acompanyat la Guàrdia Urbana de Tarragona durant l'operatiu dut a terme pel cas. El gos està en bones condicions, però s'ha acordat  dur-lo  a una altra llar  on pugui estar més ben atès». 

Una problemàtica generalitzada

El maltractamentanimal, malauradament, és un mal generalitzat arreu. De fet, aquest dilluns, 18 de gener, s'ha conegut que a la localitat veïna de Roda de Berà, la policia local va recollir un total de 40 gossos perduts o abandonats a la via pública durant tot l'any passat. D'aquests, més de la meitat van tenir un final feliç i van poder tornar amb els seus propietaris, però 11 no van ser reclamats i ara estan en mans de la protectora Última Llar, l'entitat responsable de tenir cura d'animals abandonats arran del conveni signat amb el Consell Comarcal del Tarragonès.