La Guàrdia Urbana de Tarragona, obligada per decret a fer hores extra tot i el «no» de la plantilla

Els treballadors es van negar a fer hores extra per la «manca de personal» del cos | El decret del consistori s'enfoca tant al 10-N com a futurs esdeveniments
La Guàrdia Urbana de Tarragona està obligada per decret a fer hores extra i els sindicats denuncien la manca de personal. | ACN

L'Ajuntament de Tarragona ha obligat per decret els agents de la Guàrdia Urbana a treballar hores extra tant pel pròxim 10-N com per garantir la cobertura del servei per a cada jornada de treball. Els treballadors van acordar per unanimitat deixar de fer hores extra el passat 29 d'octubre, a causa de la «manca de personal» que existeix al cos, segons denuncia el sindicat majoritari CSIF. «No es pot utilitzar indiscriminadament —el decret— per cobrir les mancances de personal degudes a una mala planificació i gestió, de la qual els treballadors no són els responsables», lamenten des de CSIF. 

Un decret del consistori fulmina la decisió del cos de la Guàrdia Urbana

El passat 29 d'octubre els agents de la Guàrdia Urbana van acordar, per unanimitat, deixar de fer hores extra. El motiu, denunciar la «manca de personal» que pateix el cos. «Actualment comptem amb menys personal treballant que a començament d'estiu», recrimina el sindicat CSIF, que lamenta la «mala gestió» per part del consistori.

Aquest dimecres, 6 d'octubre, l'Ajuntament de Tarragona va establir un decret segons el qual els agents hauran de fer hores extra de manera obligada. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, això es deu a la necessitat de garantir la cobertura del servei per cada jornada de treball, i «molt especialment» durant la jornada electoral d'aquest diumenge. 

CSIF recorrerà el decret i denuncia l'ús «indiscriminat» d'aquesta eina per part de l'Ajuntament

El decret ha aixecat polseguera entre la plantilla d'agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona. CSIF ja ha anunciat que recorrerà aquesta mesura, que, asseguren, el consistori utilitza de manera «indiscriminada». «Pensem que obligar a treballar amb hores extres per decret és una eina que permet la llei però de manera excepcional i que no es pot utilitzar indiscriminadament per cobrir les mancances de personal degudes a una mala planificació i gestió, de la qual els treballadors no són els responsables», expressen. 

El mateix sindicat lamenta que els processos de selecció engegats el 14 de maig per aconseguir nous agents no han acabat, i assenyalen l'Ajuntament com a «culpable» d'una «mala gestió». En els últims mesos, a més, 14 agents s'han jubilat i un «nombre important» de personal eventual s'ha traslladat a altres administracions atès que han aprovat la plaça de funcionari de carrera. «Aquesta important disminució de personal i la mala gestió realitzada ja té les seves conseqüències pel fet de no poder garantir prous efectius ni per al servei ordinari», sentencien. 

En aquest sentit, fonts de l'equip de govern expressen que «l’Ajuntament de Tarragona és conscient de la manca d’efectius de la guàrdia urbana i de la problemàtica que això comporta en el seu treball diari», i afegeixen que «ja s'està treballant per incrementar la plantilla de l’any vinent i es manté contacte constant amb els sindicats»

L'ordre d'obligar a fer hores extra i d'impedir que els treballadors es demanin festa per aquest diumenge afecta també la resta de cossos de seguretat, com és el cas dels Mossos d'Esquadra. Des de CSIF asseguren que aquestes condicions de treball «afecten la conciliació laboral i familiar». 

"🖥 TGN controlarà per GPS els moviments del servei de recollida de residus urbans" "❗La Guàrdia Civil investigarà l'estat de l'Amfiteatre de TGN"