Guia per escollir bé la teva macrofesta de Cap d'Any

Mentre que la macrofesta de Tarragona aposta pel reggaeton 100%, la de Reus tindrà reggaeton però també altres estils musicals i hits dels que no poden faltar en una nit de Cap d'Any
Reus recuperar la macrofesta de cap d'any aquest 2018 | Cedida

 

Qui més qui menys ja està començant a pensar en les festes nadalenques i més comptant que enguany les dates acompanyen en forma de ponts i molts dies seguits de festa o a mig gas que permetran gaudir de grans àpats, família, amics, regals i festa.

 

Si parlem de festa hem de parlar de la nit de Cap d'Any, la nit festiva per excel·lència de l'any. I la millor manera de acomiadar 2018 i donar la benvinguda a 2019 és fer-ho en una macrofesta com la que se celebra enguany al Pavelló Olímpic de Reus. La de Reus no és l'única, també n'hi ha una altra de prevista a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona.

 

  

Olympic New Year's Eve Reus

La festa del Pavelló Olímpic de Reus ha causat molta expectació precisament pel fet que després d'uns quants anys, Reus recupera el terreny en aquesta matèria i torna a tenir una macrofesta de cap d'any que, si ens fixem en el cartell, en la filosofia i en el nombre d'entrades que ja porta despatxades, gairebé un miler, serà la gran festa de Cap d'any a escala provincial. La ciutat del Baix Camp recupera la capitalitat en aquest aspecte amb una festa que feia uns anys que no es celebrava i que tant a nivell de ciutat, com de Camp de Tarragona en general, es volia recuperar. La prova que hi havia ganes de festa de Cap d'Any a Reus és que les entrades anticipades que són a la venda des del dia 1 de novembre a 15 euros s'estan venent a bon ritme.

 

 

 

El Illuminari, un dels caps de cartell de la festa de la TAP | Cedida

 

Reggaeton New Year's Festival

Pel que fa a la festa de Tarragona és de temàtica 100% Reggaeton tal com el seu nom indica Reggaeton New Year's Festival i està molt enfocada a un públic molt concret, de perfil molt més jove i amant d'aquest estil musical que tan de furor està fent a tot el món. Si el Reggaeton és la vostra religió musical, no ho dubteu, aquesta és la vostra festa. 

 

Per tal que pugueu decidir quin dels dos esdeveniments pot encaixar més amb el vostre estil o les vostres expectatives i conscients que perque la nit de Cap d'Any sigui perfecta no n'hi ha prou amb una bona festa sinó que entren més factors en joc. Aquí us deixem alguns aspectes a tenir en compte  la nit del 31 de desembre.

 

Festa fins que surti el sol

Quan t'ho passes bé i la nit està animada de vegades s'encenen els llums, la música s'acaba i la festa també. Si sou dels que us agrada veure la primera sortida de sol de l'any,  la festa de Reus no s'acabarà  fins a les set de la matinada. A Tarragona no hi ha confirmada l'hora d'acabament de la festa però el fet que estigui ubicada al mig de la ciutat pot provocar que hagi d'acabar molt abans, per una qüestió de convivència amb el veïnat de la zona.

 

 

Aparcament a les festes de Cap d'Any

La festa està molt bé però arribar-hi amb comoditat tés una bona manera de començar la nit. A Tarragona la festa és a la TAP. És al centre de la ciutat i és relativament fàcil arribar-hi a peu es del mateix centre urbà però arribar-hi en cotxe i aparcar a prop del recinte pot esdevenir una missió gairebé impossible. A Reus, la zona del pavelló disposa de molt d'espai per aparcar a prop, cosa que s'agraeix tant a l'arribada com quan s'acaba la nit i els peus ja fan mal. Tenir el cotxe al costat del recinte pot ser molt necessari.

 

 

La Tarraco Arena Plaça, lloc on es farà la macrofesta de cap d'any a Tarragona | Cedida

 

 

On fan les festes de Cap d'Any?

La TAP és espectacular i els concerts hi llueixen molt. També les festes, tot i que amb les grades buides i amb tota l'acció concentrada a l'arena central i sense una ambientació que molts cops costa crear per les dimensions del lloc, pot resultar una mica fred tot plegat. El pavelló de Reus, si bé és més petit, té diferents nivells, pots situar-te al bell mig de la pista o a les zones laterals o superiors per gaudir la festa d'una manera més reposada i còmoda.

 

Transport per arribar a les festes  

Conduir durant la nit de cap d'any pot ser arriscat i millor no combinar-ho amb el consum d'alcohol. En cas que no ho volgueu fer, des de l'organització de la fira reusenca estan treballant per posar servei d'autobús que surti des de diversos llocs del Camp de Tarragona tant d'anada com de tornada fins al Pavelló Olímpic de Reus. De moment aquesta possibliitat encara no està confirmada però s'anirà informant de totes les novetats. a Tarragona, la festa és al centre de la ciutat.

 

Les macrofestes de cap d'any són la millor manera de despedir un any i començar-ne un altre  | Cedida

 

Primeres marques en beguda

És important que el producte que es serveixi a aquests tipus de festes sigui de qualitat i de primeres marques. En aquest sentit, si bé en alguna de les festes d'aquests darrers anys, hi havia hagut queixes per la qualitat del producte que s'havia servit en esdeveniments d'aquest tipus, sembla que enguany la qualitat de la beguda es tindrà en compte per tal que els clients quedin contents i satisfets.

 

La seguretat, molt important

Un altre dels punts que més es valora és el de la seguretat exterior i interior dels recintes on es fan aquest tipus de festes. A més de garantir la seguretat a tots els nivells és important que el tracte a l'usuari sigui correcte per tal que no es produeixin polèmiques com la del passat Concurs de Castells. És obligatori tant per la festa de Reus com la de Tarragona treballar a fons la qüestió de la seguretat per garantir-la i per evitar episodis desagradables de qualsevol tipus.

 

La música que es posarà a cada festa

La música és la part més important d'aquest tipus de festes i el que determina en bona mesura el tipus de festa que podrem viure i també el tipus de públic que ens trobarem.

 

Reggaeton a Tarragona

A Tarragona l'aposta és clara: Reggaeton, reggaeton i reggaeton. Els caps de cartell són Danny Romero, artista canari reconegut per cançons com 'Ella pide más', 'Motivate' o 'Raro' i Elilluminari, autor que ha provocat polèmica i queixes a les xarxes socials per les lletres de les seves cançons, molt dures i amb connotacions molt negatives per les dones. 'Perra', 'Deputamadre' o 'Marcando' en serien uns exemples.

 

Henry Méndez, artista convidat a la festa de Reus | Cedida

 

  

Varietat d'estils a Reus

A Reus l'aposta és més oberta amb Henry Méndez com a cap de cartell. Méndez ofereix un espectacle on també hi ha reggaeton però també música electrònica, pop i merengue. Té desenes de singles al mercat dels quals en destaquen cançons conegudes per tothom com 'Te fuiste', 'Rayos de sol', 'Mi reina' o 'El Tiburón'. A més de Méndez, els Dj's de LocaLatino punxaran música durant tota la nit i ja han explicat que no sonarà només reggaeton, si no que hi haurà hits conegudíssims, de tota mena, per tots els gustos i d'aquells que en una festa, no poden faltar.

 

Ja teniu entrades a només 15 euros i disponibles durant un temps limitat per la festa del Pavelló Olímpic de Reus i per la de la TAP de Tarragona. Afanyeu-vos a comprar-les i, a banda d'estalviar-vos diners, us assegurareu un bon lloc a la festa més important de l'any.