INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Hermán Pinedo assumeix el projecte Porta Tàrraco i negocia algunes modificacions amb la Generalitat

El conseller de Patrimoni, que agafa el relleu de la consellera de Turisme, Laura Castel, proposa que l'oficina de turisme s'ubiqui a la Casa Sefus
La plaça del Pallol es convertirà en la Porta Tàrraco. | Manel Antolí - RV Edipress

 

El tinent d'alcalde de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, ha assumit dins la seva àrea el projecte Porta Tàrraco, que fins ara gestionava el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona. Així ho ha confirmat el mateix Pinedo a TarragonaDigital, assegurant que «vaig demanar-ho expressament i el govern municipal va acceptar-ho». Aquest projecte, que convertirà els edificis de la plaça del Pallol en un centre de recepció de visitants, va rebre el passat mes de novembre una subvenció del Pla de Foment Territorial de Turisme de la Generalitat de 300.000 euros, el 50% de la inversió prevista de 600.000 euros.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Hermán Pinedo ha explicat que han iniciat converses amb la direcció general de Turisme de la Generalitat per fer alguns canvis en el projecte previst inicialment. En aquest sentit, ha assegurat que «estem ara mateix parlant i crec que ambdues parts arribarem a un acord». Així, el projecte inicial preveu uns lavabos públics a la planta baixa de la Casa Sefus, cosa que no convenç el conseller.

 

Oficina de turime a la Casa Sefus

La proposta que Pinedo ha fet arribar a la Generalitat és que aquests lavabos s'ubiquin en l'actual emplaçament de l'oficina d'informació turística del Camp de Mart, just davant d'on s'aturen els autobusos, mentre que l'oficina de turisme prevista a la Volta del Pallol, es faci a Casa Sefus. El centre de recepció de visitants, amb la maqueta de Tàrraco i un petit espai de projeccions audiovisuals es mantindrien a la Volta del Pallol. El conseller ha remarcat que «jo no veig uns lavabos en un edifici de patrimoni històric».

 

Segons ha assenyalat Hermán Pinedo, la conselleria de Patrimoni està preparada per començar a redactar el projecte en el moment en què es rebi el vistiplau de la Generalitat a aquestes modificacions. «Confiem que tot vagi bé», ha dit el tinent d'alcalde de Patrimoni. Cal recordar que l'execució de les obres ha d'estar enllestida el setembre de 2021.

 

Les escales romanes de la Torre dels Advocats, en breu

Un dels projectes vinculats a Porta Tàrraco és de les escales romanes que es conserven a la Torre dels Advocats. Segons els tècnics, les obres, adjudicades el passat mes d'octubre, començaran en les pròximes setmanes. El projecte obrirà una porta de vidre al carrer dels Ferrers i també inclourà la museïtzació de l'espai. El conseller Pinedo ha destacat que «són les millores escales romanes que tenim a la ciutat i hem de fer-les valdre».

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

A la zona de la plaça del Pallol també hi ha Ca l’Agapito, un espai que també s'ha de remodelar. El passat mes de març, es va anunciar que el Ministeri de Foment, a través de l'1,5% cultural, subvencionarà la recuperació de l'edifici amb uns 800.000 euros, dels 1,08 milions d'euros pressupostats pel projecte contempla reforç estructural i condicionament de la façana. Hermán Pinedo ha dit que «és un edifici amb molt potencial, però per dins està fet un desastre». El conseller de Patrimoni ha assegurat que es farà aquesta intervenció, però ha avançat que rehabilitar tot l'edifici suposarà una inversió de quatre o cinc milions d'euros, que «ara mateix no tenim».

Més notícies de la categoria Tarragona