GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Solars buits transformats en horts urbans: la proposta veïnal per canviar el centre de Tarragona

L'AV Tarragona Centre ha demanat al consistori utilitzar un solar municipal i un altre de privat mentre no tinguin ús, però les promeses de l'alcalde Ballesteros «no es compleixen»
L'AV Tarragona Centre vol convertir solars buits en horts urbans per canviar la imatge de la ciutat. | TarragonaDigital

 

L'Associació de Veïns Tarragona Centre vol convertir solars buits en horts urbans. L'objectiu, millorar la imatge dels carrers més transitats de la ciutat i, a la vegada, promoure l'agricultura entre el veïnat. Uns terrenys municipals ubicats al darrere de l'església de Sant Joan i un sòl privat entre els carrers Fortuny i Unió són els espais amb els quals voldria comptar l'associació. Ambdós sumen uns 1.000 metres quadrats. «L'alcalde Ballesteros ens va prometre fa mesos que aniríem a veure els solars municipals, però encara estem esperant», assegura la presidenta de l'AV Tarragona Centre, Núria Sabat. 

 

 

Horts urbans per combatre la brutícia i deixadesa dels solars buits

Al centre de Tarragona hi ha nombrosos solars buits que, en ocasions, es converteixen en focus de brutícia. Grups municipals com ERC ja han reclamat, en el plenari de l'Ajuntament, que es realitzi un cens amb aquests terrenys. L'entitat veïnal Tarragona Centre també diu la seva i, de fet, fa molts mesos que espera una resposta del consistori per engegar un projecte sostenible que canviaria l'estat d'aquests espais. 

 

L'objectiu és transformar els solars buits en horts urbans. «Des del 28 de febrer esperem reprendre una reunió amb el consistori que van deixar a mitges. Ens van dir que en dues setmanes veuríem els solars, però no han donat cap altra resposta», lamenta Sabat. De fet, va ser l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros qui va assegurar a l'entitat veïnal que es podrien visitar els solars municipals. 

 

Aquest solar és propietat d'una entitat bancària i els veïns volen utilitzar-lo com a hort fins que es vengui. | TarragonaDigital

 

Un solar municipal i un de privat, objectiu de l'AV Tarragona Centre

Els dos solars amb què voldria comptar l'AV Tarragona Centre pel projecte d'horts urbans estan ubicats entre els carrers Unió i Fortuny i al darrere de l'església de Sant Joan. El primer té uns 700 metres quadrats i és propietat d'una immobiliària, que el va netejar recentment després de mesos acumulant brutícia. El segon té un espai d'uns 300 metres quadrats i és de titularitat municipal. El terreny es repartiria en petites parcel·les per les persones que hi estiguessin interessades i, a partir d'aquí, serien els veïns els encarregats de cultivar els seus aliments

 

«Ens agradaria començar al darrere de l'església de Sant Joan i, si va bé, continuar amb el de titularitat privada», explica Núria Sabat. El solar privat pertany a una entitat bancària que vol vendre'l. «Nosaltres l'utilitzaríem fins que tingués amo», recalca Sabat. De moment, però, el projecte «està paralitzat» perquè «el consistori així ho vol, com amb moltes altres coses», denuncia la presidenta de l'entitat veïnal.

 

També et pot interessar: