Tècnics de l'ICAC aquest matí de dimarts, a la Torre del Pretori.

L'ICAC realitza els treballs de documentació fotogramètica de la Torre del Pretori de Tarragona

Aquesta setmana també es fan intervencions al carrer dels Ferrers per dignificar l'entorn de les restes de la graderia nord del circ romà

Aquest dimarts, l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), està realitzant els treballs de documentació fotogramètrica de les façanes nord i oest de la torre del Pretori. La previsió és que aquestes actuacions es duguin a terme durant tot el matí, fins a la una del migdia, afectant temporalment el pas dels vianants entre la plaça del Rei i la Baixada de la Peixateria, així com la vorera i part d’un carril del passeig de Sant Antoni a l’altura del Pretori.

Els treballs que s'estan realtizant durant el dia d'avui s’emmarquen dins els projectes subvencionats pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, de la convocatòria de 'Ayudas para Proyectos de Conservación, Protección y Difusión de Bienes Declarados Patrimonio Mundial', corresponents a l’any 2019, cofinançats conjuntament amb la conselleria de Patrimoni Històric de l'Ajuntament de Tarragona. Les actuacions van ser adjudicades a la Fundació URV, per un import total de 5.227,20 euros, IVA inclòs.

Actuació al carrer dels Ferrers

D'altra banda, aquest dilluns van començar els treballs de tancament de l’accés al solar del número 23 del carrer dels Ferrers. Amb aquesta intervenció s’instal·larà una porta metàl·lica que substitueix el tancament provisional anterior. Aquestes actuacions suposen la millora i la dignificació de l’entorn on s’ubiquen part de les restes de la graderia nord del circ romà, alhora, que també representa una millora en la seguretat dels veïns, ja que s’incrementa l’alçada de la tanca actual, dificultant l’accés a l’interior del solar.

Els treballs, que tenen una previsió de durada d'entre dos i tres dies, van a càrrec de l’empresa Tarracorest Serveis de Restauració S.L, adjudicatària del contracte per un import de 5.810,01 euos, IVA inclòs.


Comentaris