Impulsen una taula del coneixement per reactivar el comerç a Tarragona

Treballaran per definir mesures que potenciïn el sector i aconseguir reflotar els locals tancats

Diversos agents s'agrupen per impulsar una taula del coneixement per a reactivar el comerç a la ciutat de Tarragona. Segons el president de PIMEC Comerç a la ciutat, Florenci Nieto, la taula es posarà en marxa a finals de gener i compta amb la participació d'agrupacions comercials com la Via T, però també de la Cambra de Comerç, la URV, instituts, o la Cambra de la Propietat Urbana, entre d'altres.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Volen impulsar el comerç a Tarragona

«S'ha de treballar per una ciutat que sigui capital en tots els sentits i el comerç està absolutament abandonat», ha considerat Nieto. Per tot plegat, es definiran «mesures valentes» que també ajudin a combatre la xifra «astronòmica» de tancament de locals. Els eixos que dibuixi la taula es portaran a l'Ajuntament perquè es duguin a terme.

Segons Nieto, cal treballar perquè els botiguers de Tarragona estiguin «més cohesionats» i el comerç «faci pinya» i que sigui un model amb el qual es vulgui veure reflectida tota la demarcació. «Ara mateix a Tarragona no hi ha un model de comerç que destaqui o que sigui objecte de lideratge», ha apuntat.

  

  

Amb tot, el sector no ho està fent tot malament i hi ha hagut iniciatives que han funcionat, com la campanya 'Tot queda a casa', conjunta a Tarragona i Reus, mitjançant la Via T i El Tomb, que ofereix descomptes i premia clients de més de 300 botigues durant un temps determinat. Segons el president de PIMEC Comerç a Tarragona, s'ha d'aconseguir canviar la concepció d'evitar mirar Barcelona com a «un aparador que enlluerna» i fer passos valents per a empoderar Tarragona.

  

  

Pel que fa als locals tancats de Tarragona, Nieto, sense una xifra pública, alerta que la dada és «astronòmica», superant el centenar, i que s'ha de posar fil a l'agulla per aturar la dinàmica i fer reflotar els establiments que han abaixat la persiana. «Hem d'aconseguir una ciutat que faci goig, que hi hagi molts locals oberts i menys de tancats», ha animat.

Desenvolupar la tasca d'emprenedors en locals tancats

Una de les propostes que es posa damunt la taula és la d'ajudar els joves que surten de les universitats  o els instituts amb vocació comercial perquè desenvolupin la seva tasca com a emprenedor en locals tancats. En aquest sentit, el sector hauria de posar-se «al seu costat sense demanar les barbaritats que es demanen pels locals, que fa molts anys que estan tancats i que en portaran més, si és així», ha argumentat.

  

  

La taula del coneixement de comerç de Tarragona neix després que el maig passat l'Ajuntament comencés a treballar amb un «pla d'acció» per als locals no ocupats de la ciutat i que, segons Nieto, no ha funcionat com s'esperava.