NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
L'actuació policial de l'1-O a Tarragona va ser especialment dura a l'INS Tarragona

Imputen un votant de l'1-O per intentar agafar la porra a un policia davant l'INS Tarragona

Haurà de declarar a finals d'octubre | L'activista havia denunciat les càrregues policials sense èxit

Un votant de l'1-O haurà de declarar davant el jutge el pròxim 29 d'octubre, acusat d'un presumpte delicte d'atemptat contra l'autoritat. Segons ha avançat l'agència EFE, el magistrat del jutjat número 2 de Tarragona ha citat l'activista arran d'una denúncia del sindicat policial Jupol. Segons el sindicat, el votant hauria intentat agafar la porra d'un dels policies que va protagonitzar les dures càrregues a les portes de l'INS Tarragona «per la força i amb gran insistència», motiu pel qual el jutge investiga l'actuació de l'imputat.

El sindicat policial denuncia que el votant de Tarragona «va intentar desarmar o intimidar a un policia», un fet que consideren «d'extrema gravetat» i opinen que «no hauria de quedar impune» davant la justícia. Diversos policies presents a Tarragona el dia del referèndum hauran de declarar prèviament, com a testimonis del cas, el pròxim 23 d'octubre.

Es dona el cas que l'activista ara imputat havia denunciat abans a diversos agents de policia per haver-lo colpejat en la defensa del col·legi electoral durant la jornada de votació, i el mateix jutge que ara ha citat a declarar l'activista de l'INS Tarragona va acabar arxivant el cas, sempre segons la informació avançada per EFE, en entendre que els agents «van fer un ús legítim de la força», que «va resultar necessària» a les portes de l'institut de la plaça Imperial Tarraco.


Comentaris

envia el comentari