GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Festival REC 2018 s'inaugurarà amb l'estrena de l'última pel·lícula d'Emir Kusturica

La projecció de 'El Pepe, una vida suprema' es durà a terme dissabte, 1 de desembre, al Teatre Metropol de Tarragona | En la cloenda estarà el director Juanma Bajo Ulloa
El director Emir Kusturica (esquerra) amb José Mújica (dreta) durant el documental 'El Pepe, una vida suprema' | cedida

 

L'acte inaugural del Festival REC 2018 estarà protagonitzat per l'estrena absoluta de l'última pel·lícula d'Emir Kusturica a l'Estat espanyol. 'El Pepe, una vida suprema', serà el film encarregat d'encetar la programació del festival de cinema tarragoní, aquest pròxim dissabte, 1 de desembre, a partir de les 22 hores al Teatre Metropol de Tarragona. Així doncs, en un acte que estarà obert a tothom, serà una bona ocasió per a presentar tota la programació del festival, que es durà a terme de l'1 al 9 de desembre.

 

Aquest dissabte, el vestíbul del Metropol estarà preparat per transformar-se en un punt de trobada de públic, directors, programadors i premsa, els quals podran gaudir d'un bon moment abans de l'estrena del documental d'Emir Kusturica. En aquest sentit, les invitacions per aquest acte, coorganitzat conjuntament pel Festival REC i l'Ajuntament de Tarragona, es poden aconseguir en diferents punts de la ciutat.

 

S'estrena el documental d'Emir Kusturica a Tarragona

La secció oficial del REC 2018 –Opera Prima– està carregada d'estrenes a l'àmbit estatal i, a totes aquestes, s'afegeix el film documental que ha realitzat l'aclamat director Emir Kusturica, la qual serà reproduïda per primera vegada a l'Estat espanyol. En aquest sentit, el director bosnià presenta la figura de José Alberto «Pepe» Mújica Cordano, agricultor i polític uruguaià i senador pel Front Ampli, que va ser el 40è president de la República entre 2010 i 2015 en guanyar les eleccions presidencials del 2009. Un president que va trencar motlles pel seu carisma especial, i es va convertir en un fenomen global pel seu estil de vida humil i les seves propostes de caràcter social i humà.

 

El documental recorre diferents moments en la vida de Mújica, fent un retrat d'un home humil que va ser president de l'Uruguai mentre es mantenia fidel a les seves creences alhora que empentava i alenava el canvi.

 

El concepte revolució, un dels temes del Festival REC 2018

La pel·lícula 'El Pepe, una vida suprema', estarà fora de concurs, però encaixa molt bé en la temàtica del festival d'enguany, ja que també s'inclou dins la línia del cicle RECvolucions, on hi haurà films que recullen una reflexió sobre l'esperit revolucionari en l'actualitat, anys després d'uns fets com el Maig del 68, fonamentals en el segle XX. Una revolta que va mostrar costures d'un sistema que semblava intocable. 

 

Dins el cicle RECvolucions s'inclouran les projeccions de 'M.I.A.' i 'Comandante Arian', de la directora reusenca Alba Sotorra, films que ajuden a completar el quadre sempre difós d'una realitat en canvi constant.

 

El director Juanma Bajo Ulloa estarà present el dia de la cloenda del REC 2018 | Cedida

 

Juanma Bajo Ulloa protagonitzarà la cloenda del REC 2018

L'acte de cloenda del Festival REC 2018 serà un homenatge a un dels directors imprescindible per la configuració del cinema espanyol en els darrers anys. El director Juanma Bajo Ulloa, que ha dirigit entre d'altres, 'Airbag', estarà en el dissabte, 8 de desembre, a l'Antiga Audiència, a partir de les 22 hores, en un acte en el qual també s'entregaran els premis del Festival REC 2018.

 

Bajo Ulloa va donar-se a conèixer amb 'Alas de Mariposa', pel·lícula amb la qual va guanyar el Goya a la Millor Direcció Novell i que el va convertir en el director més jove en fer-se amb la Concha de Oro del Festival de San Sebastián. Un film que es projectarà el dia de la cloenda, amb la presència del director.