El nou passeig marítim del Miracle a Tarragona ja és una realitat

Una petita rèplica del Balcó del Mediterrani, principal atractiu | El Port de Tarragona ha assumit la inversió, de gairebé un milió d'euros
 
Ballesteros, Calvet i Cruset han oficialitzat la inauguració en tallar la cinta protocolària | Àngel Ullate

 

El Passeig Marítim del Miracle ja és una realitat. El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, han fet oficial aquest divendres, 22 de febrer, la inauguració del nou espai a tocar de la mar tarragonina. «Estem molt orgullosos de poder obrir la ciutat al mar i posar-nos al seu servei», ha celebrat Cruset. És el Port qui ha assumit el cost de les obres, de gairebé un milió d'euros.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«Hem decidit posar-li el nom de passeig marítim del Miracle», ha confirmat Ballesteros en la seva intervenció. L'espai rehabilitat, de 700 metres entre el Port Esportiu i la platja del Miracle, connecta amb la passarel·la que el Port ja va inaugurar fa un any. «Aquest passeig ha estat més de quaranta anys sense que ningú el toqués, i, de fet, ni tan sols tenia nom», ha destacat el batlle.

 

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, en un moment de l'acte | Àngel Ullate

 

El conseller Damià Calvet: «Tarragona és una ciutat de mar»

El president del Port de Tarragona ha posat en valor que «hem aconseguit lligar la nostra ciutat amb el nostre quilòmetre zero: l'Escullera», i ha refermat el compromís de la institució que presideix per «treballar en benefici de la ciutat». Josep Fèlix Ballesteros ha volgut afegir que «quan el Port i la Ciutat van de la mà, tots en sortim guanyant». Desenes de curiosos s'han volgut apropar a l'acte d'inauguració del nou passeig.

 

 

El conseller Damià Calvet també ha destacat les sinèrgies entre l'Autoritat Portuària i el consistori per a benefici del global de la ciutat. «Tarragona és una ciutat de mar, i hem de seguir treballant més i millor per aconseguir una connexió total entre Port i ciutat, i completar el front marítim», ha valorat. «Agraeixo molt ser a un acte com aquest després d'uns dies molt intensos i complexes», ha iniciat el seu discurs en referència al judici als líders independentistes.

 

Imatge del nou passeig marítim del Miracle de Tarragona | Àngel Ullate

 

Un 'balconet' del Mediterrani, principal atractiu

Pocs metres després d'iniciar el camí pel nou passeig, una referència coneguda crida l'atenció. Una rèplica simbòlica i petita del Balcó del Mediterrani s'obre pas en la connexió marítima amb la passarel·la que creua les vies des de la Baixada del Toro. «Hem volgut fer un petit honematge al Balcó original», ha explicat Cruset durant la presentació. La zona compta amb una vorera molt més ampla per als vianants —hi ha trams que passen de tres metres d'amplada a vuit—, un carril bici, zones verdes i locals de restauració.

 

Ballesteros ha obert la porta a un futur passeig de més de set quilòmetres que connecti el Port amb la platja de la Savinosa, un cop es pugui actuar sobre la zona de l'antic preventori. El projecte inicial, avalat per la Diputació, preveu la construcció d'un passeig marítim que connecti les platges de l'Arrabassada i la Savinosa, en un dels trams que consolidaria el nou front marítim de la ciutat de Tarragona.

 

Una rèplica del Balcó del Mediterrani és l'atractiu principal | Àngel Ullate

 

L'alcalde Ballesteros, en un moment dels parlaments de la inauguració del passeig | Àngel Ullate

 

També et pot interessar