Protecció Civil desactiva el PLASEQCAT per l'incendi en una empresa al polígon Entrevies de Tarragona

Els Bombers preveuen extingir les flames en les pròximes hores, però l'estructura de la nau es troba parcialment col·lapsada i és molt inestable
Imatge de l'incendi de la nau industrial que ha cremat al polígon Entrevies de Tarragona | ACN

 

Els Bombers de la Generalitat s’han activat la matinada d’aquest diumenge, 7 de juliol, per un incendi a l’empresa Miasa Logística, dedicada a l'emmagatzematge de productes químics, ubicada al Polígon Entrevies, a Tarragona. El succés ha obligat a activar el PLASEQCAT de Protecció Civil, però al voltant de les deu del matí, s'ha aixecat el confinament dels treballadors de les indústries més properes a l'incendi. Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi en una nau industrial de l'empresa logística Miasa a les onze del matí i el PLASEQCAT s'ha desactivat a les 17.00 hores.

Fins a 20 dotacions dels Bombers s’han mobilitzat aquesta nit per dur a terme les tasques d’extinció de l’incendi, que afecta una nau, i han estat treballant per evitar que les flames es propaguin a les naus pròximes. La zona d’oficines de la indústria no ha quedat afectada i els efectius dels Bombers han treballat per protegir-la. 

També s’hi han desplaçat 5 dotacions del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), 3 de les quals continuen a la zona tot i que no han atès a cap persona, i diverses unitats dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local.

Les flames i el fum s'han pogut veure des de diversos punts del Tarragonès | @teruelazabal

 

Protecció Civil aixeca el confinament

La gran columna de fum i les flames han generat alerta entre els veïns de Tarragona i dels municipis més propers. Tot i així, a causa de l’incendi, Protecció Civil ha activat el Pla d'Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT) només al polígon Entrevíes, i ha demanat als ciutadans que no s’acostin a la zona de l’incendi. S’ha demanat el confinament a la zona més propera a la indústria, però no als nuclis urbans del voltant. Per aquesta raó, les sirenes de risc químic no han sonat. 

Protecció Civil ha recordart als veïns de Tarragona i els barris de Ponent, Reus, la Canonja, la Pobla de Mafumet, Salou, Vila-seca, Constantí i el Morell que no és necessari el confinament, només tancar les finestres si es noten molèsties.  Els mesuraments de l'aire fets a la zona pel grup de control ambiental de la Generalitat han descartat fins ara la presència de productes tòxics. L'Ajuntament de Tarragona ha activat preventivament el seu pla municipal d'emergències i es manté en contacte amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT. 

A les deu del matí, Protecció Civil ha anunciat l'aixecament del confinament a les indústries veïnes de l'empresa Miada. Mentrestant, els Bombers segueixen amb les tasques d'extinció de l'incendi. Els Bombers continuen treballant en l'extinció del foc, que no ha afectat a la població. De fet, no hi ha hagut ferits i no s'ha decretat el confinament general de la població pròxima. A més, s'ha reobert la circulació de les dues carreteres que estaven afectades per l'incendi, la C-31B i l'N-340. 

Imatge de l'estat de la nau després de l'incendi | cedida

 

Els Bombers donen l'incendi per controlat

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi en una nau industrial de l'empresa logística Miasa al voltant de les onze del matí. Entre els productes que emmagatzemava, hi havia alguns productes químics en petita quantitat. En una roda de premsa a l'edifici CAT112 de Reus, tant la Generalitat com l'Ajuntament de Tarragona han remarcat que no hi ha hagut «cap perill» per a la població i que per això no se n'ha decretat el confinament. A més, ja s'ha aixecat el confinament dels treballadors de les empreses més pròximes. El director dels serveis territorials d'Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, ha assegurat que «la situació està controlada» i preveu que en les properes hores es desactivi el Pla d'emergències químiques PLASEQCAT.

La gran columna de fum i les flames han generat alerta entre els veïns de Tarragona | Zaida

 

El PLASEQCAT, desactivat a les 17.00 hores

Protecció Civil ha desactivat el PLASEQCAT d'emergència al voltant de les 17.00 hores. Els Bombers esperen extingir l'incendi en les pròximes hores, fet que encara no s'ha produït perquè els serveis d'emergència no poden accedir a l'interior de la nau. L'estructura ha col·lapsat parcialment i ha quedat completament afectada, per aquest motiu, és molt inestable. 

"CONDOL: Mor Carles Micó, fundador de la web de Tarragona Antiga" "❗🔥ARA MATEIX: L'incendi d'un comptador col·lapsa la Rambla Nova"