GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Incrementen els denunciats per incomplir el confinament a Tarragona: 43 sancions durant el cap de setmana

La Guàrdia Urbana va interposar durant la setmana passada una dotzena de denúncies per incivisme en el llançament de residus

Després d'una reducció de denúncies al final de la passada setmana, aquest cap de setmana la xifra de sancionats per saltar-se el confinament a la ciutat de Tarragona ha augmentat. La Guàrdia Urbana ha denunciat 43 persones a Tarragona per incomplir les indicacions de confinament, mesura excepcional decretada durant l’estat d’alarma vigent a l'Estat espanyol per la crisi del coronavirus. En total, des que es va iniciar el confinament de la població la policia local tarragonina ha posat 333 sancions.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El passat divendres, l'Ajuntament de Tarragona va anunciar que en la jornada de dijous només s'havien interposat nou sancions, el que suposava un important descens respecte a l'inici de setmana, arribant-se a 30 denúncies el dimarts. El conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, assegurava a TarragonaDigital que el dispositiu de la Guàrdia Urbana es mantenia i que el descens en la xifra era fruit de la consciència de la població i l'efecte dissuasiu de les denúncies.

 

Una dotzena de denúncies per incivisme amb els residus

Un altre dels fronts de l'Ajuntament de Tarragona durant aquests dies de confinament és l'incivisme pel que fa als residus. La passada setmana, entre dilluns i divendres, la Guàrdia Urbana va posar una dotzena de denúncies per llençar residus voluminosos, per llençar la brossa i les deixalles fora del contenidor, per no fer-ho en el contenidor específic de recollida selectiva o fer-ho fora d’horari, tot incomplint les ordenances municipals.

 

En aquest sentit, el consistori recorda que «aquesta actitud incívica és especialment greu en aquest moment, ja que les mesures de seguretat decretades pel protocol contra la Covid-19 s'estenen al servei de la neteja de la via pública i de la recollida de les escombraries i, per això, l'Ajuntament de Tarragona des del primer dia va decretar els serveis mínims essencials per a la recollida dels residus urbans». A més, seguint les indicacions de l'OMS, en la majoria de serveis hi ha un únic operari per evitar contagis.