INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Tarragona informatitzarà la gestió de residus de la deixalleria municipal

La documentació en paper s'eliminarà i el nou programa facilitarà l'elaboració d'estadístiques i millorarà la transparència
L'Ajuntament de Tarragona informatitzarà les dades sobre la gestió dels residus de la deixalleria municipal. | Mauri

 

L'Ajuntament de Tarragona ha decidit engegar un programa que permetrà informatitzar les dades sobre la gestió de residus. A hores d'ara, està en fase de proves i es preveu que sigui plenament operatiu a partir d'aquest mes de juny. Amb aquesta innovació tecnològica, s'eliminarà la documentació en paper i es facilitarà l'elaboració d'estadístiques. Així doncs, s'aconseguirà una major transparència pel que fa a la gestió dels residus per part de la deixalleria municipal i, al seu torn, permetrà teixir mesures en favor del medi ambient.

 

 

Tarragona aposta per la informatització de les dades de la deixalleria municipal

A partir d'aquest mes de juny, l'Ajuntament de Tarragona comptarà amb una nova eina per tal de millorar el funcionament de la base de dades de la deixalleria municipal. Gràcies a la implantació d'un nou sistema informàtic, el consistori podrà elaborar estadístiques i millorar la transparència en la gestió de la deixalleria. Així mateix, els operaris de l'equipament i els tècnics municipals de neteja pública podran treballar de forma conjunta i intercanviar dades en temps real. 

 

El programa també facilitarà el control informatitzat dels usuaris de la deixalleria, conèixer quins residus porten i donar compliment a la nova normativa referent als residus d'aparells elèctrics i electrònics. 

 

Acomiadar el paper i apostar per les noves tecnologies

El pas que ha donat el consistori tarragoní permetrà dir adéu a la documentació en paper. La millora tecnològica facilitarà la consulta i gestió de dades, que ara resulta difícil i acumula anualment informació de més de 4.000 usuaris. El desenvolupament del nou programari compta amb el suport econòmic dels plans PIMA 2017 en matèria de gestió de residus del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient i de l'Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya.

 

També et pot interessar: 

Més notícies de la categoria Tarragona