Les obres del nou Museu del Port de Tarragona comencen a caminar

Ja s'han traslladat les quatre grans embarcacions de l'espai original al Tinglado 2 | Els treballs havien d'acabar al novembre
Mentre durin les obres, les embarcacions seran al Tinglado número 2 | Cedida

Després d'unes setmanes de plena incertesa per l'esclat de la crisi de la Covid-19, el Museu del Port ja està definitivament immers en el seu gran projecte per aquest 2020. L'Autoritat Portuària ja va anunciar l'inici d'unes grans obres de remodelació, per valor de poc més de 2 milions d'euros, que haurien de convertir l'espai en un «museu del segle XXI, de les experiències audiovisuals, i més obert a la ciutat» de cara a finals d'any.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Inicialment es va moure tota l'exposició a l'edifici proper del Tinglado 2 del Port, ubicat a l'altra vorera del mateix Moll de Costa, per tal de mantenir temporalment el servei mentre es rehabilita i reforma l'edifici museístic. Aquesta setmana s'han afegit també a la mudança les quatre grans embarcacions que presideixen el Museu: una dels anys '40, una altra dels anys '50 i dues reconstruccions dels '90.

Les obres havien d'acabar al novembre, però és probable que el context actual alenteixi el calendari

Els treballs van començar amb prudència al mes de febrer i tenien previst allargar-se durant deu mesos, fet que deixaria el nou museu operatiu de cara al novembre. La intermitència de  les feines en el darrer mes per causes de força major fan més que previsible, però, que aquest calendari es pugui endarrerir. Amb el trasllat de les quatre grans embarcacions, les joies de la corona, ja es pot començar a operar amb l'estructura de l'edifici.

Els treballs obliguen a buidar l'estructura del Museu del Port de Tarragona | Cedida

Les obres de remodelació del Museu deixaran uns espais ampliats, un edifici per primer cop climatitzat i també se substituirà la coberta per una altra amb capacitat aïllant, a més de redistribuir tot plegat per inserir al centre del nou centre una nova oferta museística basada en les experiències audiovisuals i en les noves tecnologies.

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, va anunciar que la reforma del Museu volia ser «el gran llegat» del 150è aniversari que l'Autoritat Portuària local celebra enguany.

"Imatges insòlites: Sant Jordi confinat, la Rambla buida" "Una 'fake new' posa a un jutge tarragoní al centre de la polèmica política"