L'Institut Martí i Franquès exigeix professorat i espais alternatius per poder complir les mesures covid

Denuncien que bona part de les aules supera els 30 alumnes i senten que estudiants i mestres estan "desprotegits"
Una aula de l'Institut Martí i Franquès de Tarragona el dia de l'inici del curs escolar 2020-2021 | Àngel Ullate

El professorat de l'Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona denuncia que és «inviable» mantenir els alumnes separats amb ràtios de més de 30 estudiants per aula i demana a Ensenyament que actuï responsablement per protegir-los davant l'emergència sanitària. El claustre assegura que les recomanacions i mesures preventives, sobretot el distanciament social, «són impossibles de complir» en un centre massificat: amb 16 de 27 grups d'ESO amb més de 30 alumnes, i 18 grups de batxillerat amb una ràtio d'entre 30 i 40 estudiants. El professorat denuncia que Ensenyament «és coneixedor de la situació» i reclama més professorat i espais alternatius per descongestionar les aules.

El professorat lamenta que les ràtios a les classes de l'institut tarragoní i l'espai de les aules no permet garantir la distància social que es recomana entre els alumnes. «Per molt que des del Departament d'Educació es proclami que la ràtio a l'Institut Martí i Franquès és de 23 alumnes per aula, la realitat s'imposa i només cal donar una ullada a les classes per veure que no és així», asseguren. «S'està posant en risc seriós, molt seriós, la salut dels professionals i de l'alumnat», afegeixen en un comunicat.

"Bona notícia: Instal·len un sistema a TGN per evitar fins a 9 tones de brutícia al mar" "«Per entendre el present, cal conèixer el passat»: Tarraco Viva presenta el programa"