L'Institut Pere Martell està ubicat al Complex Educatiu de Tarragona

L'Institut Pere Martell suspèn les classes dos dies per culpa del temporal i dels danys de l'explosió d'IQOXE

Dues de cada tres planxes de la coberta del centre educatiu van quedar afectades i els treballs de reparació no han pogut finalitzar per les adverses condicions meteorològiques

L'Institut Pere Martell de Tarragona, el més afectat per l'explosió química de dimarts, ha suspès les classes avui dimarts i demà dimecres a conseqüència de la borrasca Glòria, que ha agreujat els danys provocats per l'accident d'IQOXE a les instal·lacions del centre educatiu. La deflagració a l'empresa de la Canonja va danyar la coberta de l'edifici A, que va perdre prop del 70% de les plaques de poliuretà, i alguns elements de l'edifici B, quedant afectats la majoria dels tallers del centre.

Dimecres al matí es va començar amb l'avaluació de danys i el sanejament d'aquells elements de la coberta que havien quedat afectats, principalment plaques de poliuretà. El mateix dimecres a la tarda, es va començar la substitució de les plaques retirades, uns treballs que es van allargar durant tot el cap de setmana. Malgrat això, les actuacions no han pogut finalitzar a conseqüència de les condicions climatològiques que està provocant la borrasca Glòria a les comarques tarragonines.

La previsió, si el temps ho permet, és finalitzar aquesta setmana la substitució de les plaques de la coberta, que quedarà protegida pròximament per una xarxa protectora per evitar un hipotètic despreniment d’alguna planxa. Així mateix, la direcció del centre ha informat que s'ha iniciat la redacció d’un projecte per la substitució de tota l’estructura de la teulada de manera definitiva, que es preveu es faci durant els mesos d'estiu.

Tot i els danys provocats, durant la passada setmana l'activitat lectiva no es va aturar. Així, per tal de garantir la seguretat de l’alumnat, del professorat i del PAS, es va procedir a la reorganització de l’alumnat, repartint els alumnes en les classes i espais que no es van veure afectats. Davant dels episodis de pluja que van començar el passat dissabte, el centre va procedir a protegir els equipaments i maquinària que podrien quedar exposats per tal d'evitar la seva afectació.