Tarragona llança un paquet d'inversions destinat al barri de Sant Pere i Sant Pau

Entre els projectes, hi ha el futur carril bici per unir el campus Sescelades amb el campus Catalunya
Imatge d'arxiu del campus Sescelades, on està projectat un carril bici fins al campus Catalunya, al centre de la ciutat | Àngel Ullate

L'Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa un pla de millora per al barri de Sant Pere i Sant Pau. Les primeres actuacions se centren en la construcció d'un complex lúdic-esportiva  de 7.957 m2, a tocar del Centre d'Atenció Primària. La transformació d'aquest espai també permetrà celebrar activitats festives i culturals al barri. Aquesta reforma també inclou la millora de l'enjardinament per dignificar aquest espai. Un altre dels projectes de millora que ajudaran a transformar el barri és la remodelació de la plaça Catalunya. Aquesta reforma integral de l'espai ha incorporat les aportacions dels veïns.

En concret, a la plaça Catalunya, i segons ha explicat el conseller de Territori tarragoní, el republicà Xavi Puig, s'hi durà a terme una actuació amb l'objectiu de  convertir-la en un espai lúdic i verd per al veïnat.  El projecte també planteja l'ampliació de les voreres laterals i la supressió de la meitat de places d'aparcament centrals. Tot plegat està en fase d'aprovació, pas previ a la seva licitació i el cost és de 400.000 euros.

Puig ha explicat, sobre el projecte destinat a la plaça Catalunya, que «era un indret degradat i gairebé no es feia ús perquè estava envoltat d'un doble cinturó de circulació i d'aparcament. «Amb aquesta remodelació integral de la plaça Catalunya recuperem espai i protagonisme pels vianants, des dels avis -que tindran bancs i ombra per seure- fins als infants, que tindran espai per jugar i un parc infantil en condicions», ha remarcat un dels homes forts de la coalició de govern tarragonina.

Transformació del carrer Miquel Servet i un carril bici de 2,2 quilòmetres

Un altre dels eixos clau és l'ampliació de les voreres del carrer Miquel Servet, a la zona de Violant d'Hongria. L'actuació se centraria en la construcció d'un passeig mirador sobre Tarragona i el mar. «Amb els tècnics estem estudiant aquesta possibilitat que creiem que dignificaria molt carrer i el barri, però abans òbviament volem consensuar-ho amb els veïns» ha subratllat Xavier Puig. El projecte consistiria a eixamplar les voreres, eliminant molts dels obstacles viaris que hi ha en l'actualitat. L'objectiu de l'equip de govern és convertir aquest vial en un passeig pels veïns i veïnes de Sant Pere i Sant Pau, 

Així mateix, el pla de millora contempla un dels projectes més anunciats, i debatuts, en els darrers mesos a la ciutat: La construcció d'un carril bici de 2,2 quilòmetres que unirà el centre de la ciutat amb el barri, entre el campus Sescelades i el campus Catalunya. Aquest projecte es troba en la fase prèvia de licitació i té un cost de 500.000 euros. Els detalls del projecte són els següents: Es tracta d'un tram de 2.202 metres de longitud que té un traçat que començarà a Països Catalans i va fins el pont del Francolí, a Avinguda Roma. El vial tindrà 2,5 metres d'amplada.

"ACTES I HORARIS: El programa d'avui dijous, 24 de setembre, avui la tronada final!" "A fons: S'acostuma Tarragona a conduir a 30 quilòmetres per hora?"