Albiach considera problemàtic que «un 40% dels treballadors de la petroquímica estiguin externalitzats»

La presidenta de Catalunya En Comú Podem s'ha reunit amb membres del comitè d'empresa d'IQOXE
La presidenta de Catalunya En Comú Podem no entén que no hi hagi secretari de Salut Pública des del maig | ACN

La presidenta de Catalunya En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha afirmat, durant la visita que ha dut a terme aquest matí de dimecres, 15 de juliol, a Tarragona, que veu «de manera problemàtica» que un 40% dels treballadors del complex petroquímic de Tarragona estiguin externalitzats. Per Albiach, aquestes subcontractacions repercuteixen en la qualitat laboral i «la precarietat va en detriment de la seguretat».

La presidenta dels comuns s'ha reunit aquest dimecres amb membres del comitè d'empresa d'IQOXE. Pel que fa a la greu explosió química de principis d'any, la líder catalana dels Comuns ha demanat al govern català que «la redacció del nou Plaseqta compti amb la participació dels veïns i sindicats». 

Jéssica Albiach ha aprofitat la visita als barris de Ponent de Tarragona per conèixer la situació dels CAP de Torreforta - La Granja i Bonavista. Sobre el primer, fa un any la Generalitat va anunciar que s'ampliaria, però Albiach ha assenyalat que Salut «no ha mogut ni un dit» i ha denunciat que està col·lapsat. Els dos centres donen servei a unes 35.000 persones.  Albiach ha considerat «imprescindible reforçar l'assistència primària», que a parer seu «ha de ser el cor del sistema sanitari, perquè si no veiem que les urgències es col·lapsen».

Xarxa de rastrejadors

La presidenta de Catalunya En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha demanat que el Govern ampliï la xarxa de rastrejadors de casos de Covid-19 fins a les 2.000 persones. Albiach ha criticat aquest dimecres des de Tarragona que l'executiu consideri que «amb els 150 o 180 actuals és suficient» i ha reclamat que «cal arribar als 2.000 que demanen els experts dels hospitals». A banda, ha afirmat que no entén que «es continuï sense secretari de Salut Pública», un càrrec que es troba vacant des de finals de maig, ja que «és la màxima autoritat en epidèmies i brots infecciosos». Amb tot, la presidenta dels comuns ha afirmat que «la Generalitat demostra incompetència a l'hora d'afrontar el brot del Segrià».

"Covid-19: Tanquen l'Antiga Audiència de Tarragona fins a nou avís" "Tarragona estudia alternatives «temporals» per obrir el Palau d'Esports"