Jordi Salvador i Laura Castel (ERC) denuncien «càrregues gratuïtes» a l'IES Tarragona després de retirar les urnes de l'1-O

El diputat i la senadora republicans han declarat com a testimonis al judici del procés aquest dimarts
Jordi Salvador, diputat d'ERC, aquest dimarts al Tribunal Suprem | Twitter 324.cat

El judici del procés ha esquitxat de nou Tarragona aquest dimarts, 30 d'abril, amb la intervenció del diputat Jordi Salvador i de la senadora Laura Castel, tots dos d'Esquerra Republicana i reescollits a les urnes el passat diumenge. Tots dos s'han referit a la jornada de l'1-O als voltants de l'IES Tarragona, el col·legi electoral on es van registrar les càrregues policials més dures contra els votants a la ciutat per part dels agents antiavalots.

 

 

«No vaig apreciar cap acte de violència durant la jornada del referèndum abans que la policia fes càrregues desproporcionades», ha testificat Salvador davant el jutge Marchena. La senadora Castel ha explicat que «a mi em van pegar sense tenir capacitat de resposta, ni de protecció ni d'anticipació; i en cap moment estava amenaçant ningú». La republicana ha afegit que ella es trobava «fent fotos» quan van produir-se «unes càrregues totalment gratuïtes» després de l'actuació policial en què els agents es van endur les urnes de l'escola per la força.

 

Laura Castel, senadora d'ERC, aquest dimarts al Tribunal Suprem | Twitter 324.cat

Un testimoni de la Ràpita l'1-O: «Ens van apallissar, la gent cridava desesperada»

L'actuació policial de l'IES Tarragona va ser una de les més sonades al territori durant el referèndum de la tardor del 2017, però no és l'única referència tarragonina que s'ha escoltat aquest dimarts a la sala del Tribunal Suprem. Un testimoni de l'actuació policial al pavelló firal de Sant Carles de la Ràpita, Joan Pau Salvadó, també ha declarat com a testimoni a la causa contra els líders independentistes.

 

«Ens van apallissar, ens picaven al cap sense problemes», ha al·ludit en referència a l'actuació policial que tenia per objectiu aturar la votació i retirar totes les urnes dels col·legis electorals de Catalunya. «La gent cridava desesperada amb por», ha recordat el testimoni ebrenc poques hores abans de la declaració de Salvador i Castel.

 

També et pot interessar