GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Tarragona acull una jornada per visibilitzar la dona al món dels videojocs

GameJam WomenTechmakers ha servit perquè estudiants tarragonins creïn videojocs basats en la dona i la maldat
L'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona acull les jornades GameJam WomenTechmakers. | ACN

 

Tarragona ha acollit al llarg del darrer cap de setmana les jornades GameJam WomenTechmakers, una sèrie de sessions de treball i de conferències amb l'objectiu de visibilitzar les dones en aquest món que, majoritàriament, és masculí: les dones són un 15% del sector. «Són molt poques i els percentatges no són només a nivell estatal sinó que es repeteixen en les grans corporacions com Google o Facebook», ha lamentat Vanessa Galcerà, membre de Google Developer Group Tarragona Women Techmakers.

 

Unes jornades dirigides a estudiants tarragonins

Les jornades GameJam WomenTechmakers han comptat amb la participació d'una cinquentena d'estudiants d'informàtica o d'enginyeries de la URV, així com també dels cicles formatius de les Escoles d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona i Reus. En grups, des de divendres han treballat en el desenvolupament de videojocs que tinguessin com a base temàtica «la dona i la maldat».

 

Mònica Guerrero, estudiant de gràfica publicitària, ha estat una de les persones participants en aquestes jornades. El seu equip ha creat un videojoc en què una adolescent ha de vèncer les seves pors, com a 'leitmotiv'. «En el primer nivell els dolents són els cupcakes», ha explicat la jove, que ha detallat que, al final del joc, la noia protagonista ha d'aconseguir traspassar un mirall que representa superar allò que pensin d'ella.

 

El cas de Guerrero és especialment paradigmàtic sobre la poca inclusió de les dones en el món dels videojocs. «La meva germana era l'única programadora dels equips, estem una mica amagades però en realitat estem allà. Tothom pot ser programador», ha defensat.

 

La majoria de participants a les GameJam WomenTechmakers han estat nois

Tot i que el cert és que la majoria de les ponents de les jornades han estat dones, la majoria dels participants han estat nois. «Hem de baixar a la infància i als adolescents perquè és un problema d'arrel. Hem de canviar les ments dels pares i no només de la gent que hi treballa», ha afirmat la membre de membre de Google Developer Group Tarragona Women Techmakers, Vanessa Galcerà.

 

Les jornades s'han desenvolupat al llarg de tot el cap de setmana a Tarragona. | ACN

 

Un dels joves presenta el seu projecte de videojoc en el marc d'aquestes jornades. | ACN