Una imatge de l'actuació de la Policia Nacional a les dependències de l'IES Tarragona el dia 1 d'octubre de 2017.

José Antonio Nieto nega incidents policials a l'IES Tarragona l'1-O

L'ex secretari d'Estat de Seguretat ho ha dit aquest dilluns en qualitat de testimoni al judici del procés

Qui era el número 2 del ministre de l'Interior Juan Ignacio Zoido, durant el referèndum de l'1 d'octubre de 2017, José Antonio Nieto, ha declarat aquest dilluns, 4 de març, en qualitat de testimoni, durant el judici del procés al Tribunal Suprem. Les seves paraules han aixecat polseguera en diversos moments de la declaració, però en un d'ells el focus s'ha posat sobre Tarragona: Nieto, que era llavors secretari d'Estat de Seguretat ha afirmat que «no hi va haver cap incident policial l'1-O a l'IES Tarragona». Aquest és l'instant de la seva declaració:

Càrregues policials a l'entorn de la plaça de la Imperial Tàrraco l'1-O

Les desenes d'imatges i de vídeos, però, demostren que l'1-O sí que hi va haver violència policial a l'interior i a l'entorn d'aquest centre, situat a la confluència del carrer d'Estanislau Figueras i la plaça de la Imperial Tàrraco. Al migdia es va produir l'arribada de desenes d'agents de la Policia Nacional, que van protagonitzar càrregues sobre diverses persones que es trobaven a l'institut i al seu entorn.

Les imatges enregistrades aquell dia, doncs, semblen contradir la versió que aquest dilluns Nieto ha donat davant del Tribunal Suprem. En aquell episodi van resultar ferits, per exemple, el president local d'ERC, Sergi Albarran, o la senadora dels republicans Laura Castel.

També et pot interessar


Comentaris