José Luís Martín: «La presència del PP ha allunyat l'independentisme de l'ajuntament»

José Luís Martín està com alcalde en funcions de Tarragona fins al 12 d'agost. Martín assegura que «per la nostra part el pacte amb el PSC arribarà fins a les municipals»
José Luís Martín està d'alcalde en funcions de Tarragona fins al 12 d'agost | TarragonaDigital.com

 

José Luís Martín, portaveu del grup municipal del PP a Tarragona, i primer tinent d’alcalde de la ciutat després de la marxa d’Alejandro Fernández a Barcelona, és l’home fort dels populars a la ciutat. Martín creu que ha passat «l’època de les grans inversions i és el moment de recuperar l’espai públic de la ciutat que està deteriorat». Com a gran projecte si el PP continués en un futur equip de govern municipal: «una gran avinguda que uneixi la Part Baixa amb la Rambla Vella».

— Comencem amb una pregunta d’actualitat. L’alcalde Poblet, el batlle de Vila-seca, ha anunciat que la terminal de creuers del Port de Tarragona estarà al seu terme municipal. Quina és la seva valoració tenint en compte que Ballesteros, al seu dia, va dir que la de Vila-seca seria una terminal «provisional»?

— Com ja vam dir al seu dia en el debat del tercer fil, per exemple, no creiem en inversions tan importants associades al terme «provisionalitat». Estem convençuts que la terminal de creuers ha d’estar al terme municipal de Tarragona i personalment, com a membre del consell d’administració de l’Autoritat Portuària de Tarragona en representació de l’ajuntament de Tarragona, faré tot el possible perquè això sigui d’aquesta manera.

Fa més de dos anys que estan governant la ciutat amb el PSC després del pacte de Casa Canals. Per a què ha servit que governi el PP la ciutat de Tarragona?

— D’entrada, hem donat estabilitat a la ciutat. Si entro al detall, pel que fa a la gestió, doncs li puc dir que fa no gaire hem aprovat un crèdit de 7 milions que ens permetrà fer inversions a la ciutat l'any vinent. I si em pregunta en clau política, li puc respondre que el fet que estiguem al govern municipal ha allunyat l’independentisme de l’administració municipal de Tarragona.

Darrerament, en totes les intervencions públiques de Ballesteros, l’alcalde sempre respon que no trencarà el pacte de govern i que ell és «un home de paraula». Curiosament ningú li ha demanat al PP si trencarà el pacte. Arribaran junts a les municipals?

— Sí, per part nostra sí. L’acord de govern que vam signar a Casa Canals, ‘Tarragona és futur’, era un acord de ciutat, entre tres partits polítics, i en el que el primer era Tarragona.

Faci balanç de la gestió del PP al govern de Tarragona...

— Som quatre consellers i cadascú té una àrea de gestió diferent. Elisa Vedrina, al capdavant d’Esports, ha impulsat programes com ‘Juguem a nedar’ mitjançant el qual els nens de la ciutat poden aprendre a nedar. Però és que també ha posat ordre en tot el que són les instal·lacions esportives i mai ningú hi havia posat fil a l’agulla. Imma Rodríguez és la presidenta del Patronat de Turisme i els números parlen per ells mateixos: l’any 2017 Tarragona va rebre 2 milions de visitants, un 11% més que l’any anterior. I també comptem amb Josep Acero que com a gestor de la mobilitat de la ciutat, i president de l’empresa municipal d’aparcaments, presenta resultats tan tangibles com l’augment de les places d’aparcament dissuassiu. En definitiva, una gestió excel·lent per part de tots.

— I vostè?

— Jo m’encarrego de les àrees de contractació, transparència i bon govern i espais públics. Les dues primeres són més de caràcter administratiu però voldria destacar l’esforç de l’ajuntament fet per adaptar-se a la nova llei de contractació així com en transparència la publicació d’agendes dels regidors.

I sobre espais públics?

— Hem fet una inversió d’1 milió d’euros en l’enllumenat públic de la ciutat. Hem actuat, per millorar, fins a 14 parcs infantils i, ja sigui per la brigada d’intervenció ràpida o per parcs i jardins, hem reformat el Camp de Mart, el Parc de la Ciutat, el Parc Saavedra..També, parlo ara de memòria, a Bonavista hem dut a terme actuacions al jardí de davant de la plaça de l’Església. Feia molts anys que l’espai públic no rebia actuacions.

  

Municipals maig 2019 

  

Les municipals de l’any vinent són el moment de passar l’examen de la ciutadania. Quina Tarragona presentarà el Partit Popular davant dels electors?

— Crec que les actuacions que hem realitzat a les àrees de govern que hem gestionat són impecables i amb aquesta targeta de presentació és amb el que ens presentarem: hem gestionat la ciutat de Tarragona, sabem gestionar-la i per això sol·licitarem poder seguir gestionant-la, és a dir poder continuar governant.

— Serà vostè el candidat del PP a l’alcaldia de Tarragona?

— Sí, seré el candidat i em presentaré per ser alcalde.

Com a futur candidat, creu que s’haurà d’enfrontar a Ballesteros? L’alcalde està jugant al fet i amagar amb el tema de si repetirà com a candidat o no. No li demano informació, sino quina sensació té...

— Crec que això s’ho hauria de preguntar a ell...Ballesteros primer va dir que al juliol ho diria, ara diu que més tard...És una qüestió que li toca respondre a ell.

— Amb quin projecte de futur es presentarà per ser alcalde, quin projecte oferirà el PP a la ciutat?

— Després de les grans inversions que hem fet en els darrers anys com l’anella mediterrània , instal·lacions esportives, mercat central, entenc que ha arribat el moment de fer petites inversions a la ciutat. Insisteixo en la idea de millorar l’espai públic perquè té una repercussió directa sobre la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. Hem de seguir millorant els jardins, l’enllumenat, els parcs infantils...

— M’està parlant del microurbanisme que va anunciar Ballesteros al seu primer mandat, no?

— Microurbanisme que va anunciar però que sembla que només es va quedar en un anunci... Sí que es van fer inversions però se’n necessiten més.

Si vostè fos l’alcalde, digui’m un projecte què li agradaria fer?

— Unir la Part Baixa i la Rambla Vella. Ens hi podríem posar en els pròxims anys i començaríem dignificant la plaça dels Carros i després avançar cap a una avinguda que uneixi aquesta amb la Rambla Vella. Implicaria ampliar les voreres del carrer Apodaca, del carrer Unió i eliminar l’espai per aparcar vehicles que hi ha en l’actualitat.

"REPOERTATGE: La pobresa energètica no descansa a l’estiu" "TRUCS: 10 formes de pagar menys en la factura d'energia"