Junts per Tarragona reclama la restauració de la Quinta de Sant Rafael

El portaveu del grup municipal, Didac Nadal, ha alertat que «fa més de vint anys que aquest edifici, de gran importància arquitectònica i propietat de l'Ajuntament, està buit»
Imatge de la Quinta de Sant Rafael al parc de la Ciutat, a Tarragona. | Cedida

El grup municipal de Junts per Tarragona ha reclamat aquest dimarts, 26 de novembre, restaurar i donar ús a la Casa Puig i Valls de la Quinta de Sant Rafael. «Fa massa anys que aquest edifici modernista ubicat al Parc de la Ciutat es troba en un estat d'abandonament lamentable», ha manifestat el portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, que ha recordat que «fa més de vint anys que aquest edifici, de gran importància arquitectònica i propietat de l'Ajuntament, està buit».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El líder de Junts ha posat l'accent en el fet que «l'any 2011 el Consell Plenari va aprovar inicialment un projecte de restauració de l'immoble, un projecte sobre el qual no n'hem sabut mai més res», ha assenyalat Nadal, qui espera que «els pressupostos municipals per l'any vinent incorporin una partida específica per dignificar i donar ús a aquest edifici catalogat com a equipament públic».

«L'anterior equip va manifestar que no era una prioritat»

Nadal ha carregat durament contra l'anterior equip de govern municipal assegurant que «tot i el vergonyós estat en què es troba l'immoble des de fa anys, van manifestar que la seva restauració no era una prioritat». Junts per Tarragona ha registrat una sol·licitud a l'àrea d'Alcaldia de l'Ajuntament de Tarragona per tal de posar fi a l'abandonament que pateix la Quinta de Sant Rafael. A banda de restaurar i adequar per a nous usos aquest edifici modernista, l'equip de Didac Nadal aposta perquè el projecte inclogui la millora del Parc de la Ciutat.

La Quinta de Sant Rafael és un edifici modernista i catalogat. La casa es va aixecar l'any 1912 i va ser dissenyada per l'arquitecte Juli Maria Fossas. Ubicada als límits del perímetre urbà de Tarragona, el primer propietari va ser Marià Puig i Valls, qui va bastir la residència perquè s'hi guarís el seu germà Rafael, un reconegut enginyer forestal. 

"😢Ningú vol reparar la teulada de l'Ajuntament de Tarragona" "❗Mig milers de persones es manifesten a TGN contra la violència masclista"