La justícia condemna un home per un horrible maltractament animal a Tarragona

S'enfronta a una pena de tres mesos de multa amb el pagament de 5 euros diaris per cadascun dels delictes

Els Advocats de Defensa Animal de Tarragona celebren la primera victòria en un judici defensant animals. La sentència ha condemnat  a A.F.G. com a autor de  dos delictes lleus de maltractament animal i la pena de tres mesos de multa  a raó de cinc euros diaris per a cada un d'ells, a més d'un dia de privacitat de llibertat per cada dues de les quotes no satisfetes; la inhabilitació especial per exercir la professió, ofici o comerç que tingui relació amb els animals; i la privació per la tinença d'animals amb animals, i la privació per la tinença d'animals durant sis mesos. 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

«Justícia per als cadells»

El primer judici  dels Advocats de Defensa Animal de Tarragona ja té sentència. Els fets es remunten el març de 2018, quan el condemnat va agredir molt agressivament dos cadells que portava lligats amb corretja al Camp de Mart de Tarragona. La resposta de l'home, a les recriminacions dels que van presenciar l'acció, també va ser agressiva.

Des de l'ADAT s'han mostrat «descontents» per considerar-se un delicte lleu, ja que ho han recorregut «intentant valorar la gravetat del dany psicològic causat i les conseqüències físiques que la por crònica pot portar als animals». Així mateix, celebren que no es tracti com un únic delicte, sinó d'un per cada cadell maltractat.

Els advocats han volgut agrair als testimonis i denunciats, ja que sense ells «res d'això seria possible i els cadells, probablement, no estarien vius». També afegeixen que la sentència no es ferma, ja que pot ser recorreguda, però destaquen que si torna a succeir, «tornarem a lluitar per allò que creiem just».