Primer pla de la diputada de la CUP Laia Estrada en roda de premsa

El jutge ordena detenir Laia Estrada per no presentar-se a declarar per les protestes del desembre del 2018

Està acusada de desordres públics durant la manifestació pel Consell de Ministres del 21 de desembre del 2018

El jutjat d'instrucció número 6 de Tarragona ha ordenat la detenció de la diputada tarragonina de la CUPLaia Estrada. La mateixa diputada ho ha avançat en una atenció als mitjans a les portes del Parlament la tarda d'aquest dijous, 13 de maig. La policia catalana l'ha detingut per no comparèixer davant la justícia a causa d'una investigació per un delicte d'ordres públics durant les protestes contra el Consell de Ministres del 21 de desembre del 2018.

Laia Estrada va participar en les protestes del 21 de desembre del 2018 a Tarragona, en la qual ella asegura que l'únic que van fer va ser «caminar moltíssim» i que no hi va haver «cap mena de violència ni de desordre». Tot i així, la diputada cupaire afirma que se'ls imputen a ella i a diverses persones delictes de desordres públics, els quals impliquen violència

Un cop rebudes les citacions judicials, des de la formació es va decidir no comparèixer voluntàriament davant del jutge ja que consideren que són atestats dels Mossos «totalment fantasiosos» i que «distorsionen la realitat». Estrada ha denunciat que «fins i tot en manifestacions pacífiques s'inventen que hi ha uns desordres que no han existit».

Finalment, la diputada ha apuntat que la causa per la qual està sent investigada ja ha passat del jutjat d'instrucció número 6 de Tarragona al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. «Si em volen detenir, fem-ho ràpid i acabem amb aquesta història», ha sentenciat Estrada, afegint que «són 3.000» les persones «represaliades per participar en les protestes del moviment independentistes» i que moltes estan sent acusades per la Generalitat com a acusació particular.