Cs i PP reclamen la retirada de llaços grocs de la Muralla de Tarragona

Novament el monument ha aparegut amb cintes de plàstic de color groc | Tots dos partits reclamen que es «protegeixi» el patrimoni romà
Imatge dels llaços grocs penjats aquest cap de setmana a la Muralla de Tarragona. | Cs

 

El Partit Popular i Cs han reclamat a l'Ajuntament de Tarragona la retirada dels llaços grocs que han aparegut a la Muralla. Aquest cap de setmana, les cintes grogues per reclamar la llibertat dels presos polítics han tornat a fer acte de presència en aquest monument. Novament, tots dos partits espanyolistes han reclamat que es «protegeixi» el patrimoni romà tarragoní. «Penjar qualsevol mena d'element en la Muralla, a més de posar en perill la conservació del Patrimoni, és una aberració estètica per a la ciutat que trenca amb el principi de neutralitat política en espais públics», ha dit el portaveu de Cs, Rubén Viñuales. 

 

 

Pengen llaços grocs a la Muralla de Tarragona

Aquest cap de setmana la Muralla de Tarragona torna a ser protagonista per l'aparició de llaços grocs penjats en l'estructura. Han fet acte de presència al Portal del Roser, espai on ja se n'havien penjat anteriorment. L'Ajuntament de la ciutat, governat per ERC i En Comú Podem, no s'ha pronunciat sobre aquest fet. Dos dels partits de l'oposició, però, ja han reclamat que es retirin els llaços grocs. De fet, el PP s'ha dirigit directament al regidor de Patrimoni, Hernán Pinedo (ECP). 

 

PP i Cs, contra els llaços grocs al patrimoni romà

 «La muralla no és patrimoni dels independentistes ni dels no independentistes, sinó de tota la humanitat», ha defensat el portaveu del PP, José Luis Martín. «A Tarragona ara tenim un govern que vesteix diàriament llaç groc. Però l'alcalde Ricomà ha d'entendre que la Muralla de Tarragona no és la solapa de la seva americana», ha lamentat.

 

Per la seva banda, Viñuales (Cs) ha expressat que «penjar qualsevol mena d'element en la Muralla, a més de posar en perill la conservació del Patrimoni, és una aberració estètica per a la ciutat que trenca amb el principi de neutralitat política en espais públics». Per últim, ha preguntat a ERC i ECP si «anteposaran els seus interessos polítics o per contra respectaran l'opinió de la majoria de la ciutadania de Tarragona i vetllaran per tenir cura de la ciutat i el seu patrimoni, així com pel respecte del principi de neutralitat política». 

 

També et pot interessar: