GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Lliures es presenta a Tarragona amb Esquerra i l'independentisme al punt de mira

L'alcaldable de la formació lliberal, l'advocat Carlos Calderón, vol per Tarragona «una alcaldia amb lideratge»
Carlos Calderón, candidat de Lliures a l'alcaldia de Tarragona, abans d'iniciar a l'acte | TarragonaDigital.com

 

No era la millor tarda per assistir a un acte de caràcter polític. El fred, la pluja i el desconeixement de què és el partit catalanista lliberal humanista lliures feien preveure que l'acte del vespre d'aquest dimarts, 20 de novembre, seria un fracàs. I tanmateix, Lliures ha omplert la sala d'actes de la cambra de comerç de Tarragona per presentar el seu candidat a l'alcaldia de la ciutat, l'advocat Carlos Calderón, amb ex convergents, ex simpatitzants del PP, i algun nom il·lustre de la ciutat, en especial d'una ben coneguda nissaga de fotògrafs. 

 

Calderón ha estat apadrinat en la seva presentació en societat pel líder del partit en l'àmbit català, l'exconseller del govern de la Generalitat, Antoni Fernández Teixidó. A més a més han comptat, a la primera fila d'autoritats, amb l'exregidor socialista Joan Sanahujes; l'alcalde de la Pobla de Montornés Josep Maria Santamaria; i un alt càrrec polític del gabinet d'alcaldia de Tarragona.

 

Lliures pretén situar-se entre «el maximalisme independentista d'Esquerra» i el «maximalisme antiindependentista de Ciutadans» i de fet el partit que ha rebut les càrregues amb guant de seda, però puny de ferro, de l'alcaldable Calderón ha sigut Esquerra Republicana.

 

Calderón ha menystingut, sense mencionar el nom directament, la proposta dels republicans de crear «un consell municipal de la salut» i des del seu partit, des de Lliures, s'han mostrat «disposats a aturar la confrontació entre catalans i guanyar a l'independentisme». És el que, en paraules de Fernández Teixidó, anomenen «la refundació del catalanisme».

 

Als socialistes, que és amb qui haurà de confrontar Calderon, algun pessic de monja reclamant «una alcaldia amb lideratge» o afirmant, sense citar directament, que no és el temps de nous Jocs Mediterranis. «S'han de deixar enrere les grans accions polítiques que no han complert amb les expectatives» ha dit el candidat a alcalde de Tarragona. 

 

Antoni Fernández Teixidó i Carlos Calderón durant l'acte de Lliures a Tarragona | TarragonaDigital.com

 

 

L'agenda tarragonina de Carlos Calderón

Calderón ha desgranat, en una llarga intervenció de prop de mitja hora, el que ell ha considerat les prioritats per Tarragona. Ha destacat, entre altres anuncis, el fet que hagi obert la porta «a privatitzar serveis que ofereixen empreses municipals actualment».

 

També que hagi reclamat «més participació veïnal en les festes de ciutat que organitza l'Ajuntament». Ha denunciat que, segons ell, «moltes de les subvencions que dóna l'Ajuntament acaben en una paella al Serrallo» i s'ha mostrat molt contundent amb el tema de la seguretat, «preferiria no dir el què penso», demanant «més presència policial en segons quines zones de la ciutat».

 

Pel que fa a Antoni Fernández Teixidó ha agraït «la presència dels socialistes en l'acte d'avui» i ha explicat que ell comparteix l'agenda del seu candidat pel que fa a Tarragona. L'exlíder convergent s'ha declarat «catalanista però mai independentista» i ha explicat que «avui Catalunya és un país dividit i fracturat en el qual no governa ningú. Del president Torra no hem sentit ni una paraula de govern, tot és la república, els presos, la llibertat...».