L'històrica xarcuteria Casa Cuadras podria acollir una clínica dental

El sector del comerç no acaba de veure amb bons ulls aquesta obertura per la proliferació, els darrers mesos, d'aquesta mena de negocis
La Xarcuteria Cuadras va abaixar la persiana a finals del passat mes de novembre. | TarragonaDigital

La Xarcuteria Casa Cuadras va abaixar la persiana a finals del passat mes de novembre. Tot apunta que el local de l'històric negoci de la Rambla Nova l'ocuparà una clínica dental, un negoci que en els darrers mesos està proliferant a l'artèria més noble de la ciutat i que, el sector comercial, no està rebent del tot bé.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Des de l'àmbit del comerç es considera que el model de negoci de les clíniques dentals no atrau clients a les botigues del voltant i estudien, segons fonts consultades, «fórmules que limitin la multiplicació de les clíniques dentals». Una proposta que «no sembla que tingui moltes possibilitats de prosperar», segons fonts jurídiques consultades.

La proposta de Pimecomerç

La sectorial de comerç de la patronal de la micro, petita i mitjana empresa, Pimecomerç Tarragona, va llançar una proposta perquè Casa Cuadras continués oberta. La idea era que els joves estudiants de comerç de la ciutat agafessin el relleu i permetessin que aquest històric negoci arribés al centenari. 

Pimecomerç Tarragona vol impulsar convenis de col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili, l'Escola Joan XXIII i l'Institut Vidal i Barraquer. Són els tres centres que ofereixen estudis en comerç. La idea que volen desenvolupar és que, un cop el jovent hagin acabat els seus estudis en comerç, aquests nous, i noves, comerciants es puguin posar al capdavant d'aquests negocis que estan a un pas del tancament per jubilació.

Casa Cuadras es va obrir l'any 1920 com a establiment familiar i s'hi han dedicat tres generacions de la família Cuadras. El negoci es va fer famós per les coques dolces i salades que venia. El tancament de Casa Cuadras s'ha afegit al degoteig de negocis històrics que els darrers mesos estan abaixant la persiana al centre de la ciutat i voltants. L'equip de govern de Tarragona impulsa una Oficina de Comerç per donar supor al sector comercial de la ciutat. 

"❗L'advertència de fa mesos de la Generalitat a TGN per l'Amfiteatre" "🎦 AGENDA: L'exposició de TGN pels amants d'Star Wars i la ciència-ficció"