GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Malestar entre els veïns de l'Arrabassada per l'actuació de dos grafiters

'Osoky' i 'Keta' fa «setmanes» que fan pintades arreu del barri | Els veïns van advertir «l'Ajuntament l'any passat d'aquests actes vandàlics»
Un dels grafits del jove que signa com 'Osoky' a la Vall de l'Arrabassada | Cedida

 

Malestar entre els veïns del barri tarragoní de la Vall de l'Arrabassada per l'actuació de dos joves grafiters que signen les seves pintures com 'Osoky' i 'Keta'. Les pintures serien «recents» i han sigut qualificades «d'actes vandàlics» des de l'associació de veïns de la zona. Així mateix també han manifestat la seva preocupació perquè «teníem constància de petites pintades en mobiliari urbà però no fins a aquest punt».

 

 

Aquestes fonts consultades han explicat que «ja vam alertar l'any passat a l'Ajuntament d'aquesta situació però es veu que és més fàcil enviar policia per multar cotxes a les hores de màxima afluència de persones a les portes de les acadèmies, o de les botigues, en lloc de fer patrulles nocturnes, que és el  moment que utilitzen per fer aquests actes vandàlics».

 

Des de l'Ajuntament de Tarragona, preguntat sobre el tema de les patrulles nocturnes, han assegurat que «cada nit hi ha, com a mínim, tres patrulles de la Urbana circulant pel terme municipal de Tarragona». Els grafits han aparegut «al centre del barri, al parc i als voltants». A Tarragona, la normativa municipal recull sancions, que poden anar dels 100 als 500 euros, per «embrutar mitjançant pintures, esprais o altres mitjans» les façanes, parets, instal·lacions, edificis i mobiliari urbà. 

 

Espais regulats a Tarragona perquè puguin fer grafits

A finals del passat mes de desembre, TarragonaDigital publicava un reportatge sobre la situació dels grafits arreu de l'àrea metropolitana de Tarragona. A la capital, a Tarragona, la regidoria de Joventut de l'Ajuntament ha impulsat diversos programes en matèria de regulació dels grafits. Des del 2008 han tramitat més de 80 propostes d'intervenció plàstica urbana en el marc del projecte 'Murs que Parlen'. 

 

Tanmateix, a pesar de l'existència d'espais públics on poder fer grafits, el patrimoni romà de la ciutat ha patit l'actuació de diferents grafiters els darrers mesos a Tarragona.