Denuncien la manca de places públiques d'escolarització a Tarragona

L'advertència l'ha llançat la federació d'associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya

Crit d'alerta de la federació d'associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya (FAPAC).  L'entitat ha fet públic un comunicat on adverteix que a Tarragona falten, com a mínim, 17 places públiques de proximitat per donar cobertura a les necessitats d'escolarització

El buit es troba, segons la FAPAC, entre les zones d'escolarització 1 i 3, pròximes l'una a l'altra. Així doncs, entre ambdues zones falten 17 places públiques mentre que en el conjunt sobren un total de 57 places privades concertades. 

La situació a les dues zones

A la zona 1 hi ha un total de 3 escoles públiques i 4 de privades concertades. En relació amb la demanda que hi ha hagut en aquesta zona, a la xarxa pública faltarien 20 places i a la concertada sobrarien 39. 

Pel que fa a la zona 3, a tocar de la zona 1, hi ha un total de 2 escoles públiques i 2 de privades concertades. En una de les escoles públiques falten 15 places en relació amb la demanda de les famílies, mentre que a l'altra en sobren 18. En total, a la zona 3 sobre únicament 3 places públiques. 

FAPAC ha advertit que ni tan sols ajustant l'alumnat entre les dues zones es podria cobrir la demanda de plaça pública de les famílies.  

"La solució de la Cambra de Tarragona per fer front a la crisi de la COVID-19" "Ara mateix: Més de 1.000 abonats es queden sense llum a Tarragona"