Una cinquantena d'empresaris de l'hostaleria de la ciutat de Tarragona s'uneixen per reivindicar que l'Ajuntament consensuï i impulsi mesures per salvar el sector.

Una cinquantena de restauradors de la Part Alta de Tarragona es manifesten enfront l'Ajuntament

S'han unit per reivindicar que el consistori consensuï i impulsi mesures per salvar el sector

Els restauradors  de la Part Alta de Tarragona  han alçat la veu i manifestat damunt de la cadira, per reivindicar la necessitat de trobar solucions  al problema que estan patint al sector de l'hostaleria. En concret, la manifestació  concentrada a la plaça de la Font, enfront l'Ajuntament de la ciutat, ha anat en contra la conselleria de Domini Públic, liderada per la regidora  Paula Varas. La protesta, tot i no estar convocada per l'associació d'hostaleria de Tarragona, comptava amb el seu suport.

Amb aquesta protesta, els restauradors han posat sobre la taula la petició d'una moratòria d'impostos, en concret, dos anys sense impostos.

S'aixequen per salvar el sector

La crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus  ha afectat, i molt, al sector de l'hostaleria provocant el seu tancament durant l'estat d'alarma. Els empresaris del sector de la Part Alta de Tarragona  s'han aixecat per buscar solucions a la situació que està vivint l'hostaleria.

Al llarg del canvi de fases del desconfinament  s'han aconseguit algunes mesures molt concretes que han demanat els hostalers, tot i les dificultats que hi ha hagut amb la responsable d'atorgar els permisos de terrasses. Algunes d'aquestes mesures han estat recuperar l'horari  habitual de tancament  a la nit i ampliar l'espai de les terrasses per aconseguir les distàncies de seguretat.

Alguns dels empresaris han agraït la implicació de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, en les negociacions per intentar trobar solucions  als problemes que estan patint el sector. D'altra banda, tenen en el punt de mira la consellera Varas perquè «té interessos personals en l'hostaleria», ja que «un familiar seu és propietari d'un restaurant de la zona». Aquest fet, segons els restauradors,  és un dels motius perquè la consellera no genera suficient consens entre el sector.