La Marató de Donants de Sang es marca l'objectiu d'aconseguir 10.000 donants en una setmana

Es podrà donar sang a l'hospital Joan XXIII de Tarragona, al Sant Joan de Reus i al Verge de la Cinta de Tortosa

El saló dels penjats de l'Ajuntament de Tarragona ha acollit, aquest dilluns 7 de gener, la presentació a Tarragona de la Marató de Sang de Catalunya, campanya que comença aquest divendres, i acaba el pròxim divendres 18, que, segons ha explicat Virgínia Callao, directora del banc de sang i teixits a Tarragona, cerca «arribar als 10.000 donants durant aquesta setmana».

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Al territori es podrà donar sang a l'hospital Joan XXIII de Tarragona, al Sant Joan de Reus i al Verge de la Cinta de Tortosa. Per poder donar sang, el donant es pot inscriure a la web de la marató de donants de sang. A Catalunya, segons ha explicat Callao, hi ha reserva de sang «pels pròxims set dies, quan l'òptim seria entre 10 i 11 dies. Cada dia es necessiten 1.000 borses de sang.  Passades les festes hi ha una baixada de l'estoc disponible i, és clar, l'única font que hi ha per tenir sang és la dels donants, ja que la sang no es fabrica».

#Sangfluencer, una campanya «moderna» per donar sang

El batlle tarragoní, Josep Fèlix Ballesteros, ha sigut el primer a intervenir durant la roda de premsa. Ballesteros ha afirmat que «donar sang és un acte de responsabilitat» i s'ha mostrat «content» per presentar una campanya que han definit com a «moderna» i que va dirigida no només als donants «sinó als 'influencers' aquells que, si no poden donar, poden animar a altres a fer-ho».  En aquesta línia, la de dirigir-se a aquells que poden atreure més donants, els responsables de la campanya han creat el concepte «#sangfluencers».

El músic de Constantí, Joan Reig, un dels rostres de la campanya, ha recordat que «la meva mare va agafar, ara farà uns 10 anys, una leucèmia i allí vaig veure la quantitat de sang que pot arribar a necessitar una sola persona.  Animo a tothom a ser donant, a explicar-ho i a animar als altres a fer-se donant».

El perfil oficial de l'Ajuntament de Tarragona a 'tuiter' ha recollit l'espot de la campanya.