La Marató de Sang de Tarragona espera arribar al miler de donacions tot i el canvi d’ubicació

La quinzena edició de la cita solidària es trasllada al recinte firal del Palau de Congressos com a conseqüència del tancament per obres del Teatre Tarragona
La Marató de Sang de Tarragona tindrà lloc aquest dissabte. | ACN

 

La Marató de Sang de Tarragona espera arribar a les 1.000 donacions en la seva 15a edició, que se celebrarà aquest dissabte, entre les nou del matí i les nou del vespre, coincidint amb les festes de Santa Tecla. Es tracta de la cita que més donants aconsegueix a Catalunya, segons ha apuntat l’organització.

La principal novetat d’enguany és el canvi d’ubicació, que passa a ser el recinte firal del Palau de Congressos de la ciutat, en substitució del Teatre Tarragona, tancat per obres. Per facilitar l’accés a tothom a l’espai s’habilitarà un bus especial gratuït amb sis parades per diferents punts de la ciutat. Per primera vegada també es podrà donar moll d’os i plasma, amb cita prèvia.

Imatge de la presentació de la Marató de Donació de Sang de Tarragona. | Mauri

 

Malgrat el canvi d’emplaçament i la previsió de pluja, els impulsors han apuntat que confien a arribar al miler de donacions, una xifra que en les darreres edicions s’ha superat. «La de Tarragona té el rècord de Catalunya de forma crònica», ha comentat Albert Soley, director del Banc de Sang i Teixits de la demarcació de Tarragona.

Soley ha animat a tothom a participar-hi per tal de poder donar un impuls a les reserves del Banc de Sang i Teixits, que després de l’estiu són baixes. «El problema de la sang és que caduca cada sis setmanes. Calen 800 donacions diàries per tot Catalunya i la Marató és una ajuda extra», ha assenyalat Soley. Per fomentar la participació ciutadana hi haurà activitats lúdiques durant tot el dia, segons ha apuntat la consellera de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill.

"⛱ Un flamenc sorprèn els passejants de la platja del Miracle de Tarragona" "🚔 Pega i amenaça a TGN l'home que l'havia delatat a la policia per aparcar en un gual"