Mercadona dona 10.000 quilos de productes al Banc dels Aliments de Tarragona

L'acció forma part del pla de compromís social després de la Covid-19
Mercadona ha donat 10.000 quilos de productes | Mercadona

L'empresa de supermercats Mercadona ha fet una donació de 10.000 quilos de productes de primera necessitat al Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona.

Es tracta d'11.910 unitats de llentia cuita i 2.520 d'arròs que se sumen als 13.500 litres de llet sencera i d’11.390 quilos de llegums que van ser donats durant els mesos de maig i juny. Aquesta quantitat s'ha d'afegir a la campanya que l'empresa està duent a terme arreu de l'estat per lluitar contra les conseqüències del coronavirus a Catalunya.

No es tracta de l'única acció que Mercadona realitza al territori, ja que també entrega aliments diàriament a diversos menjadors socials tarragonins, amb els que col·labora habitualment. De moment, segons detalla l'empresa, ja ha donat 231.000 quilos de productes a diverses entitats socials tarragonines.

Mercadona ha realitzat diverses donacions durant la pandèmia

Mercadona està duent a terme una campanya arreu de tot Catalunya per lluitar contra les conseqüències de la pandèmia, en què, des de l'1 de gener, ja ha donat més d'un milió de quilos de productes de tota mena, d’aliments, tant secs com frescos, i articles d’higiene personal als bancs d'aliments de les diferents províncies.

Del més d'un milió de quilos entregats, gairebé 750.000 quilos ho van ser durant els mesos d'abril, maig i juny, mesos en què la pandèmia de la Covid-19 va arribar al punt més àlgid i catastròfic. 

Concretament, els productes donats han estat llet, llegums, arròs, pasta, carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làctics, pa de motlle, cereals, i sucs i batuts refrigerats, entre d’altres. Pel que fa a articles d’higiene personal, es tracta de xampús i desodorants per a adults, així com xumets i mossegadors per a nadons.

D'aquesta manera, el president del Banc dels Aliments, Eusebio Alonso, ha declarat que «estem molt agraïts per aquesta nova donació de productes de primera necessitat que des d’avui mateix es repartiran a les entitats socials del territori».

Per la seva banda, la directora de Relacions Externes de MercadonaTarragona, Beatriz Feced, ha agraït la tasca social que es desenvolupa des d'entitats com el Banc d'Aliments. En aquest sentit, també ha posat de manifest que les donacions d'enguany «representen un increment de més d’un 30 % respecte del mateix període de l’any 2019. El nostre objectiu és ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits».

El compromís social del supermercat

Totes aquestes accions formen part del 'Pla de Responsabilitat Social' que Mercadona elabora amb el compromís ètic i social de reforçar el creixement compartit a través de diverses línies d'actuació sostenibles.

Dins aquesta política, a banda de la col·laboració amb els quatre bancs d'aliments de Catalunya, s'integren altres propostes com les donacions diàries, de dilluns a dissabte, a 35 menjadors socials de Catalunya, 6 dels quals a les comarques tarragonines.

Durant el 2019 la companyia va donar a totes aquestes entitats i organitzacions socials d’arreu de Catalunya més de 1.478 tones d’aliments, equivalents a gairebé 25.000 carretons de la compra. Ara, arran de les conseqüències del coronavirus, aquesta activitat s'ha incrementat en més d'un 30%.

"Enhorabona: Tarragona, Cambrils i l'Ampolla reben un gran guardó turístic" "Agenda: El Moll de Costa de TGN ofereix visites culturals gratuïtes i sense reserva"