Imatge de l'exposició 'Castells, 10 anys de Patrimoni de la Humanitat' al Mercat Central de Tarragona

El Mercat Central de Tarragona acull l'exposició fotogràfica 'Castells, 10 anys de Patrimoni de la Humanitat'

La mostra compta amb 60 imatges capturades per 17 fotògrafs castellers

Fins al 31 de gener del 2021 es pot visitar al Mercat Central de Tarragona l'exposició 'Castells, 10 anys de Patrimoni de la Humanitat', amb una seixantena d'imatges del Col·lectiu Fort i impulsada per la Càtedra Castells de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

La inauguració de l'exposició al Mercat Central va tenir lloc el matí d'aquest dissabte, i hi van assistir el president dels Mercats de Tarragona, Dídac Nadal; la rectora de la URV, María José Figueras; el vicerector de Recerca i Planificació Científica i responsable de la comissió gestora de la Càtedra URV per a l'Estudi del Fet Casteller, Francesc Díaz; la vicepresidenta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Inés Solé, i la fotògrafa i membre del col·lectiu «Fort» de fotògrafs i fotògrafes castelleres Laia Díaz.

En l'acte d'inauguració Dídac Nadal va afirmar que «els Mercats de Tarragona són un punt de trobada de cultura i de dinamització de la ciutat. Agraïm a la Càtedra URV per a l'Estudi del Fet Casteller que hagi escollit el Mercat Central per ubicar aquesta magnífica exposició. També felicitem els fotògrafs del Col·lectiu Fort per aquestes imatges que ens fan reviure la tradició i els valors dels castells, els mateixos valors que van captivar a la UNESCO per què, ara fa deu anys, els castells fossin declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Són valors que ara estan més presents que mai: la solidaritat, la cooperació, l'esforç col·lectiu i que formen part de la nostra identitat cultural».

L'exposició està formada per una seixantena d'imatges captades per un total de 17 fotògrafes i fotògrafs: Jon TC, Emilio Barruz, Laia Solanellas, Ariadna Brunet, Laia Díaz, Rodrigo Sicilia, Laura Rodríguez, Josep Pont i Roca, Mireia Comas, Jean Segovia, Pere Toda, Gemma Soldevila, Lins Griñó, Ildefonso Cuesta, Antoni Coll, Marc Serarols i David Oliete.


Comentaris