Més de 500 nens i nenes participen en la 8a First Lego League a Tarragona

La competència, que es va celebrar dissabte, 2 de febrer, va comptar amb la presència de 52 equips de tota la demarcació
Imatge de la First Lego League 2019, al Palau Firal i de Congresos de Tarragona | Àngel Ullate

 

Més de 500 nens i nenes van posar a prova el seu enginy durant la vuitena edició de la First Lego League que es va celebrar dissabte, 2 de febrer, al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

Trenta equips, procedents de vint-i-quatre escoles, en la competició dels nens i nenes d’entre deu i setze anys; i vint-i-dos equips de vuit centres, en el cas dels infants de 6 a 9 anys, van omplir el recinte de robots i projectes científics per tal de resoldre diverses missions. Enguany, el repte anomenat ‘Into Orbit’ s’ha centrat en la proposta de solucions innovadores que facilitin la vida a l’espai.

La final nacional, a Tenerife el mes de març

Dissabte, a Tarragona, els futurs enginyers van demostrar les seves activitats tecnològiques i dos equips van passar a la final nacional, que tindrà lloc a Tenerife durant el mes de març.

Aquests grups, concretament, han estat l’equip Legomaster, conformat per participants d’altres edicions de l’IES Roseta Mauri de Reus, que es va endur el 1r premi Fundació Scientia; i els Roseta Explorers 2k19, del mateix centre educatiu, que van guanyar el 2n premi Lear.

El certamen va acollir fins a 52 equips de tota la demarcació | Àngel Ullate

 

Petits enginyers d'entre 6 i 9 anys

Els més petits, d’entre 6 i 9 anys, també van tenir el seu espai i protagonisme durant la jornada de la First Lego League. Precisament, la Junior First Lego League va reunir més de 130 nens i nenes repartits en vint-i-dos equips, que van cercar solucions al repte ‘Mission Moon’.

Amb aquest desafiament, els infants havien de plantejar què cal tenir en compte per poder fer una bona exploració espacial. Els grups participants van resoldre el repte amb el disseny d’una maqueta Lego i un pòster il·lustratiu, amb tot allò que havien après.

Ciència i joventut a les comarques de Tarragona

Ara, la First Lego League s’ha convertit en una referència per tots aquells joves que tenen una clara vocació científica. Per tot això, l’ETSE, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat Rovira i Virgili, amb la col·laboració de l’empresa Lear, ja fa vuit anys que organitza aquesta iniciativa a la nostra regió.

"NOVETATS: L'Ajuntament de Tarragona reformarà una escola del 1945" "BONA NOTÍCIA: Netflix roda a Tarragona una nova sèrie"