Un miler d'escolars celebren la Jornada Mundial de la Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria

Procedents d'una quinzena de centres educatius, han realitzat diverses activitats per refermar els coneixements d'actuació davant situacions d'emergència
Un miler d'alumnes han participat en la jornada que s'ha celebrat aquest dimecres al Palau Firal de Tarragona. | Cedida

Un miler d'alumnes de 15 centres educatiu de Tarragona s'han reunit aquest matí al Palau Firal i de Congressos de la capital tarragonina amb motiu de la Jornada Mundial de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria, que se celebra aquest 16 d’octubre.

Sota el lema «Tots els ciutadans del món poden salvar una vida», aquests nois i noies, provinents d'una quinzena d'escoles que desenvolupen el Programa Suport Vital, han celebrat una jornada lúdica, on han realitzat diferents activitats. Els participants han pogut afermar els seus coneixements d’actuació davant d’una situació d’emergència i comprovar com la seva primera actuació té continuïtat amb l’arribada dels diferents serveis d’emergències: el SEM, la Creu Roja, la Guàrdia Urbana o Protecció Civil. A més, també han pogut conèixer els seus vehicles (ambulàncies, motos) i atendre l’explicació sobre la seva organització, incloent objectius, tasques i funcionament.

Deu anys del programa Suport Vital

Amb aquesta trobada també s'ha celebrat els desè aniversari de la implantació de programa Suport Vital, que es va iniciar a les Terres de l’Ebre i posteriorment es va estendre a la resta de la província de Tarragona.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L’Ajuntament de Tarragona, el Grup de Treball de Suport Vital Bàsic als centres educatius, el Centre de Formació i Innovació en Simulació - Josep Maria Martínez Carretero, amb la col·laboració d’altres administracions i entitats, com la URV, Creu Roja i el SEM, entre altres, han organitzat la trobada d'aquest dimecres, així com altres activitats que es faran al llarg del mes d’octubre, com per exemple, cursos gratuïts de formació, per tal de conscienciar a la població sobre la necessitat d’actuar de manera ràpida davant d’aquesta emergència.

"❗Ricomà crida «a la calma» davant la nit d'aldarulls que ha viscut Tarragona" "Més d'un miler de persones a Tarragona en l'arrencada de la Marxa de la Llibertat"