Milers de tarragonins professen devoció al Braç de Santa Tecla

Tarragona viu el punt àlgid de la seva Festa Major amb un esclat de joia, llum i color | La pluja, avui sí, ha respectat els actes
Imatge del Pla de la Seu, durant l'entrada del Braç | Àngel Ullate

 

Tarragona ha viscut aquest vespre el punt àlgid de la Festa Major amb la Professó en honor a la Patrona pels carrers de la Part Alta i la posterior entrada del Braç de Santa Tecla a la Catedral. Milers de tarragonins han omplert de gom a gom el recorregut, portats per la devoció a la relíquia i l'estima als elements del Seguici, que la precedien. El temps, a diferència d'ahir amb la Cercavila, ha respectat l'acte que s'ha desenvolupat amb normalitat, quedant enrere els crits i xiulets dels últims anys.

Un a un, tots els grups del Seguici Popular, excepte les colles castelleres com ha estat habitual els últims anys, han anat desfilant des del Pla de la Seu cap a la plaça de la Font, carrer Cós del Bou, i retorn al punt de sortida per les places del Rei i del Fòrum. Primers els elements de foc, que han fet les delícies de grans i petits. Seguits pel Bestiari, els Gegants, els Nanos, els Balls i els músics.

Alcalde i arquebisbe s'estrenen a la Professó

La part més institucional, amb, entre altres, l'Arquebisbe Planellas i l'Alcalde Ricomà, ambdós en la seva primera Santa Tecla en el càrrec, acompanyava el Braç en la part final de la Professó.

Poc abans de les nou de la nit, la relíquia ha fet acte d'aparició al Pla de la Seu, sent rebuda amb un esclat de joia, llum i color, acompanyat del Cant dels Segadors. Els elements del Seguici Popular han obert pas al Braç de Santa Tecla, que ha estat saludat en el seu trajecte cap al temple per un ball conjunt del Seguici i els pilars de les colles castelleres.

S'hi han sumat també els elements de foc, que han omplert de guspires l'escenari en el moment més emotiu de la Festa Major. El punt final, després de l'entrada, s'ha posat amb el cant dels Goigs a Santa Tecla dins de la Catedral i la baixada del Seguici Popular cap a la plaça de la Font, on s'ha pogut veure la darrera tanda de lluïment, com a aperitiu del castell de focs des de la platja del Miracle.

Adéu a Santa Tecla

Aquest dimarts arriba la Mercè, adéu a les festes de Santa Tecla, que tindrà com a actes destacats els Pilars Caminant i el Correfoc.

"❗ ATENCIÓ: Nova polèmica a Tarragona per la retirada de l'estelada de l'Ajuntament" "❗La reivindicativa pancarta que ha aparegut per la Diada de Santa Tecla a TGN"