Foment aixecarà les barreres de l'AP-7 entre Tarragona i Alacant el pròxim 1 de gener

Aquesta serà la primera vegada que a Catalunya no hi haurà un peatge a l'autopista

El Ministeri de Foment liberalitzarà l'autopista AP-7 entre el peatge de Sant Joan d'Alacant i Tarragona el pròxim 1 de gener i en aquests moments es treballa per licitar un estudi sobre fluxos de vehicles que permeti conèixer les necessitats segons els trams. Així ho ha anunciat el secretari general d'Infraestructures del Ministeri, Julián López, després d'una trobada de coordinació de projectes juntament amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Arcadi España, a la seu del Consell a Alacant.

 

Gener de 2020: la fi del primer peatge a Catalunya

López ha mantingut que la fi del peatge es produirà quan finalitzi la concessió l'1 de gener de 2020 i llavors «quedarà lliure de peatge». Per això, Foment està estudiant dur a terme actuacions sobre com es produirà el flux de trànsit i mira de preveure el que pot passar. A priori, s'estima que es produirà un augment de la intensitat mitjana diària de vehicles pesants, la qual cosa obligarà a «un reforç del ferm» per dotar-lo de «més consistència».

 

A més, s'estudia la possibilitat d'abordar alguna variant i l'ampliació de dos a tres carrils en trams determinats; perquè falta veure com es generen els trànsits quan es produeixi la liberalització. «Tot segueix els terminis previstos», ha raonat López que ha concretat que la concessionària està abordant una sèrie d'obres per permetre la liberalització l'1 de gener en un tram de Tarragona.

 

La majoria de concessions finalitzen el  2021

El primer tram de l'AP-7 que veurà com s'aixequen les barreres als peatges és el que va entre Tarragona i Alacant. D'altra banda, l'AP-7 nord entre la Jonquera i Tarragona, finalitza el 2021, així com l'AP-2, que va del Mediterrani a Saragossa; la C-32 entre Montgat i Palafolls o la C-33 entre Barcelona i Granollers.


Comentaris
JORGE
Lo tienen que ver mis ojos para creerlo
Pilar
Yi entre Tarragona i Barcelona, Quan?
Pinxo
VISCA
Jaume
A veure si foten fore les de Barcelona - Tarragona...Una vergonya que per anar a Tarragona sense pagar tinguis que pasar per un dels dos port de montanya con L´ordal o les costes del Garraf...