«El blanqueig de capitals» de Joan Carles I arriba al saló de plens de Tarragona

La moció la presenta el grup municipal d'En Comú Podem

Tarragona celebrarà aquest divendres, 24 de juliol, el plenari ordinari corresponent al mes de juliol. A l'ordre del dia, punts destacats com la resolució del «recurs de reposició interposat per Trillas Platja Tamarit, en l'expedient sancionador per actes d'edificació il·legals a la zona muntanya del càmping Trillas». Es tracta d'un nou capítol en el conflicte entre el consistori tarragoní i el càmping de Tamarit. De fet, l'equip de govern va sancionar amb 900.000 euros el càmping perquè l'empresa hauria construït bungalous i camins en una muntanya protegida. 

Així mateix, la sessió plenària servirà perquè Cinta Pastó prengui possessió com a consellera municipal de Tarragona, en el lloc que va deixar lliure l'antiga regidora de Turisme, Laura Castel. El punt de les mocions, responsable que els plens tarragonins siguin maratonians, arriba carregat

MENAS i Joan Carles I

El punt 6 de l'ordre del dia contempla un total de 14 mocions, algunes d'elles polèmiques i que, segurament, donaran peu a molt debat polític. El grup municipal d'En Comú Podem portarà al plenari dos textos, un reclamant un «pla de xoc per als menors estrangers no acompanyats» i l'altre per reclamar «una comissió al Congrés dels Diputats per a esclarir els presumptes delictes de blanqueig de capitals i frau fiscal del rei Joan Carles I». Sens dubte, la moció sobre el rei emèrit s'emmarca en el debat polític d'actualitat: els presumptes fets delictius que hauria comès el pare de l'actual monarca durant bona part dels seus 40 anys de mandat.

La portaveu d'En Comú Podem proposa a la resta de formacions amb representació al saló de plens tarragoní «instar a la Mesa del Congrés a iniciar una investigació sobre les relacions diplomàtiques i comercials entre Espanya i Aràbia Saudita, el seu vincle amb institucions i empreses espanyoles i els seus efectes sobre l'erari públic». 

El grup municipal de la CUP, en representació de diferents entitats independentistes, sotmetrà al plenari tarragoní una moció reclamant la retirada «dels símbols espanyolistes de la ciutat de Tarragona». 

"No parar de ballar: Els Pets presenten nova versió d'una cançó i enceten la Gira 20/20" "Tarraco Romana: pas endavant per conservar la muralla en bones condicions"