Exterior del Tinglado 1 al Moll de Costa del Port de Tarragona

El Port convida a passejar pel Moll de Costa i visitar les seves exposicions gratuïtes

L'Arxiu del Port, mentrestant, celebra el seu trentè aniversari i ofereix, entre altres, visites virtuals al far de Buda i el del Moll d'Aragó

El Moll de la Costa de Tarragona es manté actiu en la seva tasca de difusió del patrimoni  artístic, arquitectònic i cultural del Port de Tarragona  i del litoral tarragoní. Malgrat estar encara endinsats de ple en una pandèmia  de la qual no es pot conèixer l'evolució, l'espai cultural del Port ha engegat des de fa unes setmanes les mostres  artístiques que s'hi solen exhibir i convida a tots els tarragonins a passejar pels seus voltants i descobrir allò que amaga rere les seves parets.

Tres itineraris expositius que es poden revisitar

Vora les aigües del port, al Tinglado 1 del Moll de Costa i al Refugi 1, es poden visitar tres exposicions  de manera gratuïta i sense reserva. Totes elles han obert les portes en els mateixos espais i amb els mateixos horaris  que anteriorment: de 10 a 13 h i de 17 a 20 h de la tarda, de dimarts a dissabte. Els diumenges i els dies festius, d'11 a 14 h.

Un dels quadres de la mostra 'Expressions. Homenatge a la dona'
Un dels quadres de la mostra 'Expressions. Homenatge a la dona' | cedida
 

El Tinglado 1 acull dues d'aquestes mostres, 'Expressions. Homenatge a la Dona', de Carmen Valverde, i  'Vent de Dalt. Escola de Marineria del Nàutic de Tarragona', impulsada pel Museu del Port per celebrar el centenari del naixement de Tomás Forteza Segura, fundador de la que seria la primera escola nàutica i esportiva de tot l'Estat espanyol. 'Expressions. Homenatge a la dona' recull, precisament, setze retrats  de gran format en els quals diferents dones  mostren expressions i estats mentals i emocionals. Amb ells, la intenció de la creadora és transmetre de forma directa i frontal a l'espectador les emocions  i els sentiments de les dones.

Mentrestant, al Refugi 1  del Port hi ha la tercera exposició. Es tracta de  'Telos', una exploració de la natura i la memòria a través del diàleg entre el visible i l'invisible amb què la seva autora, Carme Porta, vol mostrar el desplaçament constant fins a trobar el lloc  que ens correspon com a persones.

L'Arxiu del Port ofereix visites virtuals als fars del litoral tarragoní

Seguint amb la línia dels darrers mesos, l'Arxiu del Port  de Tarragona també utilitza les xarxessocials  i la tecnologia per portar els visitants cap als fars de Buda  —dues milles mar endins des de l'Illa de Buda del Delta de l'Ebre— i al del moll d'Aragó, que es troba sense ús dins el recinte portuari tarragoní. A la seva secció de Twitter  'Va de fars!', l'Arxiu mostra les característiques  tècniques, la història o els artistes que hi han dedicat cançons, pel·lícules, poemes o documentals.

A més, l'Arxiu està d'aniversari, i amb l'eslògan  '30 anys al vostre costat', ha publicat un vídeo  a YouTube com a petit homenatge a les persones que des del juliol de 1990 han estat presents en la seva història. I no tan sols això, ja que, conjuntament amb Publicacions del Port, s'ofereix gratuïtament i a través de les xarxes socials tot el recopilatori de llibres  editats per l'entitat portuària, que es poden descarregar. Això, concretament, es fa a través de l'etiqueta  #lecturesconfinades

Entrada a l'exposició 'Vent de Dalt', que repassa la història del Club Nàutic de Tarragona.
Entrada a l'exposició 'Vent de Dalt', que repassa la història del Club Nàutic de Tarragona. | cedida
 

El Teatret del Serrallo busca talents

Enguany també se celebrarà la mostra artística musical PortAutors, que busca reunir les veus amb més talent del territori. És per això que ja s'han convocat les bases de la tercera seva edició, a la qual ja es pot fer la inscripció  fins el 15 de setembre. Una altra novetat és l'anunci de l'obertura  del nou Museu del Port, a finals d'any i després de ser rehabilitat.