El Moll de Costa ofereix visites sense reserva a tres exposicions en un mateix entorn

A més, l'arxiu portuari continua divulgant literatura i continguts diversos a través de les xarxes socials
El Moll de Costa ofereix durant l'estiu les exposicions que es van aturar per la Covid-19 | TarragonaDigital

El Port de Tarragona està mantenint una activitat cultural excepcionalment destacada en els últims temps amb la difusió, a través d'internet i les xarxes socials, del patrimoni artístic, arquitectònic i cultural del litoral tarragoní. Passats els dies més durs de la greu pandèmia del coronavirus, la millora de la situació sanitària —tot i els últims rebrots— ha permès que s'engeguin presencialment les mostres culturals que se solen exhibir cada estiu al Moll de Costa.

Tres mostres expositives gratuïtes i sense reserva

En aquest entorn marítim, des de mitjan mes de juny i fins al 31 d'agost, es podran visitar de manera gratuïta i sense necessitat de fer cap reserva tres exposicions que han reobert les portes en els mateixos espais i amb els mateixos horaris que abans de l'esclat de la crisi: de deu del matí a una del migdia i de cinc a vuit de la tarda, de dimarts a dissabte. El Tinglado 1 del Moll de Costa acull ara dues d'aquestes mostres, 'Expressions. Homenatge a la Dona', de Carmen Valverde, i 'Vent de Dalt. Escola de Marineria del Nàutic de Tarragona', impulsada pel Museu del Port per celebrar el centenari del naixement de Tomás Forteza Segura, fundador de la que seria la primera escola nàutica i esportiva de tot l'Estat espanyol.

'Expressions. Homenatge a la dona' recull, precisament, setze retrats de gran format en els quals diferents dones mostren expressions i estats mentals i emocionals. Amb ells, la intenció de la creadora és transmetre de forma directa i frontal a l'espectador les emocions i els sentiments de les dones. Mentrestant, al Refugi 1 del Port hi ha la tercera exposició en discòrdia. Es tracta de 'Telos', una exploració de la natura i la memòria a través del diàleg entre el visible i l'invisible amb què la seva autora, Carme Porta, vol mostrar el desplaçament constant fins a trobar el lloc que ens correspon com a persones.

Un dels quadres de la mostra 'Expressions. Homenatge a la dona' | cedida
 

L'Arxiu del Port continua oferint continguts culturals i literatura per internet

Seguint amb la línia dels darrers mesos, l'Arxiu del Port de Tarragona continua utilitzant les xarxes socials i la tecnologia per, aquesta setmana, portar els visitants cap als fars de Buda —dues milles mar endins des de l'Illa de Buda del Delta de l'Ebre— i al del moll d'Aragó, que es troba dins el recinte portuari tarragoní. A la seva secció de Twitter 'Va de fars!', l'Arxiu mostra les característiques tècniques, la història o els artistes que hi han dedicat cançons, pel·lícules, poemes o documentals com ara el que el Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries han fet sobre el far de Buda, amb el film titulat 'Viatge a Buda'.

A més, el Port celebra també l'aniversari de l'Arxiu i, amb l'eslògan '30 anys al vostre costat', ha publicat un vídeo a YouTube com a petit homenatge a les persones que des del juliol de 1990 han estat presents en la seva història. I no només això, ja que, conjuntament amb Publicacions del Port, s'ofereix gratuïtament i a través de les xarxes socials tot el recopilatori de llibres editats per l'entitat portuària, que es poden descarregar. Això, concretament, es fa a través de l'etiqueta #lecturesconfinades. 

El Teatret del Serrallo busca talents

Enguany també se celebrarà la mostra artística musical PortAutors, que busca aplegar les veus més talentoses del territori, i és per això que ja s'han convocat les bases de la tercera seva edició. Les inscripcions estaran obertes fins al 15 de setembre, i la mosta atorgarà tres premis diferents. Una altra novetat és l'anunci de l'obertura del nou Museu del Port, a finals d'any i després de ser rehabilitat. 

"Concerts, cinema i més: A la venda les entrades del cicle d'estiu de Tarragona" "L'Ajuntament de TGN i Ten Brinke signen l'escriptura pública de compravenda del PP10"