Mor el reconegut esportista tarragoní Francesc Ramos Boquera

L'Ajuntament de Tarragona va lliurar-li el Diploma al Mèrit Esportiu aquest estiu | Ramos va ser fundador de la secció d'Atletisme del Club Natació Tàrraco
Francesc Ramos, al centre, amb l'alcalde Pau Ricomà i la regidora Mary López, durant l'entrega del Diploma al Mèrit Esportiu. | Ajuntament de Tarragona

El reconegut esportista tarragoní Francesc Ramos Boquera ha mort la matinada d'aquest dijous a l'edat de 96 anys. Ramos va estar vinculat al Club Natació Tàrraco, del qual era soci d'honor i fundador de la secció d'Atletisme, i també al Club Gimnàstic o la Casa del Mar. Aquest estiu, a més, va rebre el diploma al Mèrit Esportiu a l'Ajuntament de Tarragona. Ramos va ser un referent en l'atletisme i va participar en la primera marató no oficial disputada a la ciutat l'any 1974. 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Francesc Ramos Boquera mor a l'edat de 96 anys

Va néixer l'11 d'agost de 1923 i, durant la seva vida, Francesc Ramos Boquera va convertir-se en un dels esportistes tarragonins més reconeguts. Com atleta, la seva especialitat, es va implicar en el Club Natació Tàrraco, el Club Gimnàstic i la Casa del Mar. Al primer hi va fundar la secció d'Atletisme i, a més, n'era soci d'honor. 

Va ser el creador del Cross de l'Amistat —disputat entre atletes del Tàrraco, el Reus Ploms i el Reus Esportiu—, va disputar la primera marató no oficial de Tarragona l'any 1974 i va crear el Trofeu Ramos, que se celebra des de fa 25 anys al Club Natació Tàrraco per premiar els nedadors més novells. A més, va guanyar diferents campionats durant la seva trajectòria. L'entitat ja ha transmès el condol a la seva família i amics a través de les xarxes socials. 

El passat 25 de juliol, l'alcalde Pau Ricomà va fer-li entrega del Diploma al Mèrit Esportiu de la ciutat en un acte al Saló de Plens de l'Ajuntament. 

Imatge de l'entrega del Diploma al Mèrit Esportiu. | Ajuntament de Tarragona

"📺❗ATENCIÓ: La famosa TV que vol instal·lar els seus estudis a la Tabacalera de TGN" "La CUP de TGN reclama 1 MEUR pel manteniment del patrimoni tarragoní"